Автор
Woman.bg

Митове за мъжката природа в секса и любовта

Мъжете търсят в жените подобие на собствените си майки? Повечето запитани мъже (86%) казват, че не търсят подобно сходство, защото това е глупаво, нереално, нелогично.

Мъжете не разбират "контенето" на половинките си? Ако ще излизат някъде заедно, мъжете обичат приятелка им да се приготвя бързо и естествено се дразнят, ако дамите се мотаят. Но ако няма нищо спешно, мъжете нямат против, например, лежейки в леглото си, да наблюдават приготовлението на любимата. 40% от запитаните мъже обичат да гледат как жените се решат, 31% с удоволствие наблюдават как жените се обличат, 29% с възторг гледат как жените си слагат червило.

Мъжете не се впечатряват от жени с малки гърди? Мъжът възприема женския образ като цяло и мигновено определя – харесва ли му или не. Поотделно в гърдите (или друга част от тялото), се влюбват нищожно малък процент мъже. По този въпрос, 95% от мъжете заявяват, че малките гърди никак не им пречат да си прекарат приятно времето в спалнята с такава партньорка.

Мъжете харесват яркия маникюр и педикюр? Мнозинството изпитват ужас при вида на твърде дългите и ярки нокти. Мъжете предпочитат по-скоро обикновен естествен маникюр. Важното е да е свеж и прецизен.



През целия живот се стремят към свобода? У повечето все пак настъпва такъв момент, когато им се иска да създадат семейство. При някои се случва много рано, при други по-късно. Друг е въпросът, че в този момент мъжът си представя някаква идеалистична картинка, където той е горд баща с жена красавица и послушни деца.

И един верен мит: Мъжете просто предпочитат блондинки... Така е! Древен и трудно обясним инстинкт ги кара да се опияняват именно от светлокоси жени. 77% от попитаните мъже признават, че блондинките им се струват по-привлекателни, отколкото девойките с тъмни коси.