Мит 1: Необходимостта от кожната хидратация е само за през зимата

При едни умерени температури и средна физическа натовареност трансепидермалната загуба на вода е около 0.5 литра/дневно, а през летните месеци достига до 1.5 литра/дневно. Затова хидратиращата грижа е целогодишна и е важно не само да се набавя вода на кожата, но и тя да бъде задържана там.

Мит 2: Пиенето на 2л вода на ден е достатъчно за хидратирана кожа

Оралният прием на вода е изключително важен за хидратацията на кожата, но не е напълно достатъчен. Установено е, че водата, която прониква посредством дермата (а не отвън) овлажнява най-добре епидермиса. Всяка една кожа има необходимост от хидратираща грижа, подходяща за нейните специфики.

Мит 3: Само сухата кожа има нужда от хидратация

Всяка една кожа има нужда от хидратация, независимо дали е суха, нормална или мазна. Процесът на кожна хидратация представлява едно постоянно предаване на влага от дермата към епидермиса. Когато не се приема достатъчно вода, кожата започва да губи еластичност и е по-предразположена към образуването на бръчки. Затова има разработени хидратиращи продукти за всеки тип кожа. Продуктите за суха кожа са „обогатени“ като HYDRALIANE CRÈME RICHE, а тези за мазна и нормална кожа са „олекотени“ като HYDRALIANE CRÈME LEGERE.

Мит 4: Водата в козметиката е една и съща

В козметиката се използва основно деминерализирана вода (пречистена най-често чрез обратна осмоза) като разтворител на други активни съставки. Тя е основен компонент в някои хидратиращи продукти.

Термалната вода е с естествен произход и разнообразно минерално съдържание. Тя не само присъства като активна съставка в хидратиращи и противовъзпалителни продукти, но и се продава самостоятелно във флакон.

Физио-адаптираната вода е иновация в козметиката. Разработена е от лаборатория SVR за хидратация на кожата. Тя е не само максимално пречистена като деминерализираната вода, но е обогатена и с важни микроелементи за кожната хидратация – цинк, манган и магнезий.