Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Мистерията на семейните отношения

Според езотеричната астрология семейството не служи само за продължаване на рода, а и за духовно формиране и израстване на човека.

Ако в него съществува атмосфера на любов, децата там няма да боледуват. Ако майката посвети изцяло любовта си и грижите върху детето си, а остави на заден план себе си, своите нужди и съпруга си, тогава почти неизбежно ще има проблеми.

Детето е като младо дръвче, на което е необходимо повече слънце и вода. Колкото повече любов има в пространството около него, толкова по-естествено ще бъде неговото развитие.

Ако майката създаде дете без любов към мъжа, или дори да има любов между тях, след раждането, ако насочи цялото си внимание и енергия само към детето, то всичко ще започне постепенно да се руши и проблемите няма да ги отминат.

Ако в отношенията на родителите има напрежение, то раждането на детето ще бъде тежко. Или обратното, ако има някаква патология около раждането, то между родителите нещо не е наред в отношенията.

В астрологията това се определя от положението и разстоянието между Слънцето и Луната.

Светът винаги дава знаци на човек и се опитва да му помогне, но той не ги забелязва и ги отминава.

Голяма е ролята на мъжа. Докато жената е бременна, той трябва да й обръща още повече внимание, да я обгрижва, да я дарява всекидневно с повече любов. По този начин плодът също ще бъде постоянно в пространство на любов.

А обикновено става тъкмо обратното. Точно тогава мъжете се отдават повече на работа или започват да кръшкат.

Еднаква е отговорността и на мъжа, и на жената. Ако жената е съсредоточена само върху бременността си и мъжът й остане на втори план, любовта между тях започва да отстъпва, прекъсват се сексуалните отношения и още тогава детето се формира в утробата на майката с усложнения.

Когато родителите се обичат, децата имат щастлив живот. Когато родителите не се обичат достатъчно и имат проблеми в отношенията, децата също имат трудности и проблеми после в живота си. Боледуват също така.

Колкото и да звучи парадоксално, колкото повече любов се дава на децата, толкова повече проблеми им се създават в живота. Прекалената любов не е саможертва. Тя е егоистична от гледна точна на Вселената. Точно силното майчино чувство пречи на децата да вървят по своя път на развитие и да бъдат щастливи, но много майки не могат да го осъзнаят.

Понякога децата стават зрели хора, но остават за цял живот под психичната плацента на майката. Психичната пъпна връв не е прерязана и дърпа човека назад в развитието му, пречи да живее нормален живот, да срещне и задържи любовта, да създаде нормално семейство.

Прекомерната майчина любов е енергийно много силна. Обикновено се получава между майка и син. На снахата й е трудно да преодолее тази силна майчина „любов” и това неминуемо усложнява техните отношения.

Всички млади семейства трябва да започват своя живот самостоятелно и да имат по-малко контакти с родителите, особено, ако и в техните отношения нещата не са на ред.

До голяма степен разделите се дължат на тези причини. Родителите са длъжни да дават повече самостоятелност на децата си. Те трябва да са като слънцето, което топли, но не изгаря.