Автор
Woman.bg

Миоми – водеща причина за гинекологични операции

Маточните миоми засягат около 70% от жените, заболяването е сред водещите причини за гинекологични операции.

Миомата е доброкачествен тумор (образувание на маточната мускулатура), чието нарастване е свързано с хормоналния баланс и нивата на естрогена. Понякога миомите спонтанно изчезват. Това се случва обаче едва след настъпване на климактериума, а дотогава жените може да се сблъскат с обилно менструално кървене или неправилни маточни кръвотечения, които понякога водят до анемия. Обемът на матката може да нарасне, при което жената изпитва чувство на тежест, напрежение. Пикочният мехур е притиснат, в резултат се стига до често уриниране или дори инконтиненция. Възможни са силни болки в корема, затруднена дефекация.

Отстраняването или обемната редукция на миомните възли не гарантира, че няма да настъпи растеж на една или повече нови маточни миоми. Единствено цялостното хирургично отстраняване на матката (тотална хистеректомия) изключва възможността за поява на нови образувания. За съжаление подобен подход има своите сериозни неблагоприятни за здравето на жената последствия.

Повлияване на маточните миоми е възможно и със средства от неконвенционалната медицина, включително и с Шуслеровите соли.

Терапията на Ангелика Волфскийл включва комбинация от: сол №1 калциев флуорид, №4 калиев хлорид, №10 натриев сулфат и №12 калциев сулфат (по 10 таблетки от всяка сол дневно, разтворени в чаша топла вода). Тъй като за овладяването на проблема е нужно връщане на хормоналния баланс, Волфскийл съветва да се направят промени в храненето - да се избягват захарта и захарните изделия, животински белтъци и сурова храна, да се правят упражнения за балансиране на енергийните меридиани в тялото и релаксация.