През последните няколко години веждите са под прожекторите на модната полиция. Красивите лица от кориците на списанията, холивудските актриси и известни дами гордо позират с перфектни вежди. И когато казваме перфектни, наистина го имаме предвид. Перфектна форма, гъстота, извивки и цвят.

Може да намерите уроци, видеоклипове и снимки, как да поддържате и оформяте веждите си. Как да ги подчертавате.

Признаваме си, в началото бяхме леко шокирани от този хит. Не ни ли стигаше да прекарваме часове пред огледалото, чертаейки пак и пак идеалната очна линия?

Добре направеното „контуриране“ на лицето, по-плътните устни.... Е, явно не.

Така, че сега на ред са веждите. А в интерес на истината, те са ключов елемент за всяко лице.

Но стигаме до следния проблем. Какво се случва, когато нямаш естествено гъсти вежди?

Доста жени очертават, попълват и рисуват веждите си. Но това е сложна задача за дами, които не могат да си позволят толкова време за грим всеки ден. Или такива, които не умеят да се гримират сами.

В този случай, както и в много други, щом има проблем има и решение – а то се нарича Микроблейдинг.

Ще ви запознаем по-отблизо с процедурата. Тази разкрасителна новост набира все повече популярност. Наричат я чудо за дамите, които не могат да „отгледат“ перфектните вежди.

Естествено тънки вежди, с форма, която е далеч от желаната, могат да бъдат коригирани. Могат да бъдат направени според изискванията на клиента, без да изглеждат изкуствено.

Но каква е технологията и струва ли си?

Първо ще уточним – Микроблейдинг е техника на татуиране косъм по косъм върху кожата. Обикновено качествено направеният може да издържи до 3 години. Избира се желана форма, гъстота и цвят. Целта е изрисуваните косъмчета да се сливат с истинските на вашите вежди. Много жени коригират дори малки детайли като арката, чупката в горния край на веджите си.

Всъщност „рисуването“ става със специален молив, който завършва с много тънко острие, което прави прорези в кожата и позволява на мастилото да проникне. Продължителността е около 2 часа.

За много дами тази стъпка е плашеща и звучи като сериозна жертва в името на красотата, но все повече се подлагат на това и се радват на страхотен резултат.

Дискомфортът и болката са минимални.

Разбира се, тук е добре да вметнем, че всеки човек има различен праг на болка.

Също така е препоръчително да се доверите на професионалисти, дори и това да ви струва повече.

Заздравяването отнема поне една седмица, през която трябва да пазите кожата си чиста, да не я излагате на слънце и да не се потите. В някои случаи е нужен ретуш, по преценка на клиента, ако иска и има нужда.

Надяваме се да сме ви дали пояснения и информация.

Влогърката Chloe Morello споделя своите опит и впечатления в следното видео:

А този видеоклип показва преди и след и разкрива как протича самата „операция по разкрасяване“.



Оставаме учудени от факта, че е трудно да се забележи изобщо някакъв вид корекция! За тези, които не жеаят да се подлагат на процедурата, остава варианта с „попълването“, с помощта на козметични продукти, които са достъпни на пазара. Вече и в България има производители, които разпостраняват сенки, гелове за вежди, а също така серуми, които да стимулират растежа.

Автор: Наджин Расимова