Днес в денят на детската книга ви представяме - Мишлето, което се научи да лети ....

Тази пролет по случай Международния ден на детската книга и за радост на най-малките любители на книжките издателство „Ентусиаст“ публикува „Линдберг. Приключенията на мишлето летец“ от Торбен Кулман. Издадена през 2012 г., историята за летящото мишле е първата книга на Кулман. Илюстрациите, които също са дело на автора, отвеждат и малки, и големи в света на историческите авиационни идеи, където силата на духа и изобретателността са изправени пред шанса. „Линдберг“ е носител на редица награди, намира се в класациите на 25-те най-добри книги за 2014 г. на Stiftungbuchkunst, обявена е за книга на месец юли от Немската академия за детско-юношеска литература и много други. За School Library Journal „това е книга, която дядото чете на внука си, но не се знае на кого е по-интересна.“

Торбен Кулман разкрива една нова представа за първия полет без кацане над Атлантическия океан. Той не е извършен от известния американски пилот Чарлз Линдберг, а от едно малко и безстрашно мишле, което иска да отиде при приятелите си. „Една от основните цели, която стои зад концепцията за Линдберг, е създаването на достоверна част от световната история. Все пак аз представям историята през очите на едно мишле“ – казва Торбен Кулман. „Целта на всеки детайл е с препратки към реални събития и хора да ви примами в света на Линдберг, а накрая да си кажете „Може и така да е станало!“.



„Линдберг. Приключенията на мишлето летец“ е красиво илюстрирана история за едно малко мишле, което търси нов живот в Америка. Но как малко мишле като него напуска дома си в Германия и прекосява огромния океан? То лети, разбира се. Книжката е щуро приключение за смелото малко мишле, което си построява летателен апарат и се изправя пред пречките, за да преодолее страховете си и предизвикателствата на света. „Линдберг“ е страхотна история за мечтите и смелостта да ги постигнеш. Красива и запомняща се, тази книжка с невероятни илюстрации празнува първия полет, находчивостта и постоянството.

В 96 страници блестящият дебют на Торбен Кулман разказва за трансатлантическия полет на мишлето и заселването му в Ню Йорк, където авиационните подвизи на малкия гризач вдъхновяват младия Чарлз Линдберг. Книгата е хубаво въведение в историята на авиацията и първия полет без кацане над Атлантическия океан, както и чудесен урок по творческо вдъхновение и затова как то може да дойде от най-неочаквани места.


За автора:

Торбен Кулман е роден през 1982 г. в Золинген, Германия. Следва Рисуване и комуникационен дизайн във Висшето училище за приложни науки в Хамбург с направление „Илюстрации на книги”. През юни 2012 г. завършва обучението си с детската книга „Линдберг. Приключенията на мишлето летец”. „Линдберг” е неговата първа книга с илюстрации, чието богатство на идеите се дължи на детското увлечение на Кулман по чудатите изобретения и на интереса му към приключенските истории на авиацията.



Немските списания „Stern“ и „National Geographic Germany“ харесват стила му на илюстриране и Кулман се заема с доста интересни проекти като илюстриране на корабите на Христофор Колумб.


Книга: „Линдберг. Приключенията на мишлето летец"”
Автор: Торбен Кулман
Издателство: Ентусиаст