Знаете ли, че месото допринася за затлъстяването също толкова, колкото и захарта?

Според най-новите проучвания в университет в Аделаида, мазнините и карбохидратите се разграждат много по-бързо в тялото, отколкото протеинът. Тоест месото, макар и да сме сигурни, че е полезно за нас, всъщност допринася за качването на излишни килограми. Резултатите от изследването сочат, че месото предизвиква 13% от затлъстяването на човечеството (също с толкова допринася и захарта).

Но какво кара учените да ни предупредят за вредите от прекалената консумация на месо?

Единствената причина, по която в момента се твърди, че месото е също толкова вредно за фигурата ни, колкото и захарта, е протеинът, който съдържа. А той се разгражда в тялото много по-бавно, отколкото мазнините и захарите, което означава, че също ни кара да пълнеем.

Може би е време да преосмислим хранителния си режим...