Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Месечен хороскоп за май 2017

Овен – Очакват ви примамливи оферти, някои от които трябва да приемете веднага. В противен случай ще изпуснете шанса да промените живота си към по-добро. Бъдете уверени в себе си и не забравяйте, че късметът ви следва като сянка. Началото на месеца ще бъде период на положителни емоции и впечатления. Съдбата ви предоставя щедри дарове. На първо място в живота ще бъдат въпросите свързани с взаимоотношенията с близки хора – роднини, любими, приятели и колеги. Именно в тази област ще срещнете хармония, разбирателство, щастие, признателност, благодарност, подкрепа. В средата на месеца професионалната страна ще е достатъчно разнообразна и обещаваща. Постарайте се да останете настрана, да не привличате специално внимание и да не отстоявате своето мнение в спор с началството. Не хабете своите нерви за безсмислени вярвания и доказателства. Много от вас ще преодолеят творческият мързел. Под въздействие на Меркурий вашият чар и общителност ще процъфтяват още повече и ще бъдете в центъра на всяка компания. Благодарение на Венера, към края на месеца няма да останете дълго сами. Непрекъснато ще привличате вниманието на противоположният пол.


Телец –
Последният месец на пролетта ще ви даде уникална възможност да осъществите своите планове, ще успеете да поемете юздите в ръцете си и ще управлявате с максимална изгода за себе си. Съща така ще се вземете в ръце и ще се научите да бъдете малко по-сдържани. Вие сте хора на настроенията – днес планини отмествате, на другия ден може да не станете от постелята, но през този период ще се научите да се справяте със своите емоционални импулси и да контролирате чувствата си. Ефективно ще организирате времето си и ще го използвате рационално. Така ще се повиши вашата производителност и качество на бизнеса ви. Ще успеете да се освободите от много предразсъдъци. На фона на вашите успехи и постижения ще бъдете обект на завист и възхищение. Повечето от представителите на знака ще имат своя рожден ден. Звездите ви съветват да прекарате този ден в обществото на надеждни, близки и скъпи за вас хора. Ще почувствате прекрасно чувство за мир и безгранично щастие. Най-благоприятният период в професионален план ще бъде средата на месеца. В този ред на мисли е оптимално време за сериозни и важни решения. Позицията на Венера съветва Телците да бъдат по-предпазливи и да поставят на първо място своето щастие, а не първичните инстинкти. На тези, които имат брак, звездите обещават много спокоен и хармоничен период в отношенията с партньора. Бъдете честни с партньора си, покажете своите чувства, не ограничавайте страстните и романтични пориви.


Близнаци –
Май за вас ще стане време за почивка, забавления и безгрижност. Приоритет за вас ще бъдат семейството, приятелите, връзките. През целия месец мнозина от вас ще останат в състояние на бездействие. Вече сте направили твърде много в постоянно преследване на непрекъснати успехи и сега се чувствате уморени. Е, време е наистина да се отпуснете. Ще ви се удаде още в началото на месеца да разрешите всички конфликти и спорове. Околните ще бъдат удивени от вашето спокойствие и умиротворение. Вашата отстъпчивост и гъвкавост ще бъдат основните качества, които ще показвате. Като че ще се потопите в Нирвана, където ще се насладите на тишина, спокойствие и почивка далеч от безумната тълпа. И едва ли някой ще посмее да посегне на вашата неприкосновена територия без позволение. Поглезете се на дългоочакваната почивка, пазаруване, общуване в спокойна приятелска компания. Началниците ви обаче може да забележат вашата ниска производителност. Затова се опитайте да бъдете по-лоялни към изискванията и указанията за персонала. Финансовото състояние ще бъде много задоволително. Парите ще ви стигат за всички нужди без да се притеснявате. Под благоприятното влияние на Венера, Близнаците ще с наслаждават на всеки един момент от живота си.

Рак – Май ще бъде за вас доста проспериращ период във всяко едно отношение. Ще бъдете обзети от дивото желание да побеждавате и печелите и вашият девиз ще стане: „На любов и на война всички средства са позволени”, но не прекалявайте. Самоконтролирайте се. Сега е важно да се поставят правилните приоритети, а не да се губят сили за безсмислени действия. Търпеливо се отнасяйте към своите близки и приятели. Дори те да се месят във вашите дела против волята ви, трябва да осъзнаете, че това не е злонамерено, а точно обратното. Началото на месеца ще бъде време за авантюри, рискове и експерименти. Жаждата за екстремност и недостиг на адреналин ще бъдат водещи при вас. Не излизайте от рамките на позволеното. Ще се водите от вътрешното си чувство, което ще ви подсказва как да действате. Вашето самочувствие ще расте с всеки ден. Въздействието на Меркурий ще се отрази благоприятно на професионалната страна в живота ви. Пред вас ще бъдат поставени задачи, решението на които ще ви изглежда сложно. Да влияете на самата ситуация едва ли ще можете, но ако отворите очите си по-широко и погледнете нещата отстрани, решението ще изплува толкова просто и ясно. Въздействието на Венера ще повлияе непосредствено върху резултатите от търсенето на своята половинка.


Лъв – Лъвовете през май ще се чувстват господари на света. И това е разбираемо. В крайна сметка всяка дума, всяко действие ще имат невероятен успех. През целия месец като цяло настроението ви ще остане отлично. Ще се породи желание да работите върху грешките от миналото и да подобрите своя живот. Никой и нищо не може да ви спре да достигнете целта си. Ще имате достатъчно време да преосмислите целия си живот и да стигнете до осъзнаването, че трябва да промените нещо в него. Много е вероятно да ви се прииска да поискате другите да възприемат вашите принципи. Бъдете тактични и толерантни с другите, не провокирайте конфликти. Вроденото упорство ще ви помогне да устоите на всички тестове, които стоят на пътя ви. В средата на месеца ще имате възможност да демонстрирате своите професионални качества и способността за нестандартно мислене. Решението на проблемите ще идва неочаквано. Звездите ви съветват да залагате не на количеството, а на качеството. Това е качеството на резултатите от задачите, които сте извършили. Положителното въздействие на Меркурий ще се отрази благоприятно върху вашето шесто чувство, така че добре ще е да се вслушвате в интуицията си, за да избегнете евентуални грешки. Помислете за варианти за допълнителна заработка. Финансовото положение ще е стабилно. След средата на месеца личният ви живот ще ви зарадва с усещането за разнообразие и пълнота. Очаква ви бурна връзка с любимия човек. Семейният живот ще се изпълни със страст.


Дева – През май ще трябва да положите усилия, за да вземете ситуацията под свой контрол. Жаждата да промените своя живот ще ви води във всички свои мисли и действия. Ще имате възможност да коригирате грешките си, да промените нагласите и възгледите си, ако искате да вървите напред. Сега е важно да преодолеете всички свои страхове и да отхвърлите стереотипите си. Не се страхувайте от промяната, толкова дълго сте я чакали. Ще имате достатъчно време да обмислите всеки един детайл и да направите необходимите корекции. Опитайте да ограничите импулсивните изблици и вземайте решенията спокойно. Ръководете се от здравия разум. Важното е да вярвате в себе си. Очакват ви ярки събития и незабравими впечатления, много приятни изненади. Опитайте силите си в различни направления. Положете повече усилия, за да постигнете целите си. Инвестициите ви ще донесат добри резултати. Финансовото положение ще остане стабилно. Избягвайте романтични отношения с колегите си. Това може да доведе до колективни сплетни и да повлияе върху авторитета ви. Иначе Венера ще окаже положително влияние върху личните ви взаимоотношения. Що се отнася до самотните представители на знака, те ще се отдадат по-скоро на плътските удоволствия, а не на сериозни и отговорни отношения.

Везни –
През май ще преобладава доброто ви настроение. Ще се появят много нови възможности пред вас. През този период трябва да бъдете търпеливи и да се държите в ръце. Въпреки че някои резултати ще бъдат мигновени, за други ще трябва да почакате. Звездите ви съветват да се наслаждавате на всеки изживян миг от живота, на срещи с приятели, дори на слънцето, което грее навън. Ще бъдете пълни със сили и увереност в себе си, а това е най-важното. Благоприятен период за развиване на нови умения, откриване на нови таланти и намиране на нови хобита. Колкото повече активен живот водите, толкова повече успехи ще имате и всеобщо признание. Ще се появят нови съмишленици, които ще подкрепят идеите ви. Ще излъчвате мощна енергия и оптимизъм. Всички, които ще бъдат близо до вас ще изпитат много положителна енергия и силен енергиен заряд, така че бъдете готови да сте в центъра на вниманието. Нови перспективи се отварят пред вас, използвайте ги, за да промените живота си. Отнасяйте се разумно към всякакви критики и съвети. Никой не ви желае злото, всичко е за ваше добро. Своето свободно време ще провеждате в нежните обятия на своята половинка, а на тези, които още не са срещнали никого, звездите обещават романтични запознанства, някои от които ще станат съдбоносни. Други ще срещнат своята стара любов и чувствата отново ще възкръснат. Малко ще ви се иска да стоите в къщи, когато животът навън бръмчи.


Скорпион –
През май ще покажете небивала изобретателност, която ще изненада хората около вас. И не само те, но и самите вие ще бъдете във възторг. Имате един удивителен талант да правите от мухата слон, но този път ще успеете трезво да прецените ситуацията. В думите и делата ви ще има здрав разум. Ще престанете да живеете по общоприетите правила, ще проявите своята индивидуалност и нестандартно мислене. Ще бъдете оценени по достойнство. Ще изпитате истинска еуфория от своите малки и големи победи (във всякакъв план). Ще намирате вратичка и от най-заплетената ситуация. В средата на месеца ще погледнете по нов начин на вашата работа. Въпреки че мнозина не са доволни от заплатите си, те ще вложат цялото си сърце и душа в работата, което ще повиши производителността на труда. Това няма да остане незабелязано и може да получите премия. В сферата на любовта е благоприятен ефекта от въздействието на Венера и Марс. Ще почувствате загрижеността и вниманието на своите любими. Приятни романтични изненади. Връзките ви ще се основават на пълно взаимно разбирателство и хармония. Пазете се да не изпуснете някоя „отровна дума”, защото може да причините болка. Впрочем рецептата за щастие е проста: малко внимание, признателност и благодарност, искреност и всичко ще бъде на най-високо ниво. Всеки ден правете стъпки към щастието и скоро ще стигнете вашата дестинация.


Стрелец –
През май лесно ще намирате изход от всяка една ситуация. Затова ще ви помогне благоприятната астрологична обстановка. Вече ще престанете да витаете в облаците и ще гледате на света без розови очила. Постарайте се във всяка ситуация да намирате компромисно решение, което да задоволи всичките заинтересовани страни. Сдържайте своите емоционални пориви и бъдете отстъпчиви. Уравновесеността и спокойствието, което е характерно за вашия знак ще бъдат заменени от инициативност и разумни амбиции. Вслушвайте се в своето тяло и вътрешните си усещания и правете това, което казва сърцето. Началото на месеца ще е малко напрегнато и наситено време. Практически няма да ви остане време за пълноценен отдих и развлечения, но резултатите ще са налице. След средата на месеца ще имате възможност за лесни пари. Само не забравяйте, че парите както идват, така и си отиват. Бъдете благоразумни и не извършвайте неразумни постъпки. Много Стрелци, които не са доволни от заплащането ще потърсят нова работа или нова дейност. Това ще е първата сериозна крачка към по-светло бъдеще. Личният живот под въздействието на Венера ще бъде наситен и ярък. Във връзката ви ще царува взаимно разбирателство и доверие. Потопете се в реката на страстта и безкрайната романтика.


Козирог – Мнозина от вас през май ще бъдат невероятно щастливи, но всичките емоции и вълнения ще скриват под маската на безразличието. И всичко това, защото се страхувате да не прогоните късмета си. За щастие страховете ви ще бъдат напразни, никой не може да ви спре да се насладите на успех и радостни моменти. Кажете сбогом на миналото и го пуснете. Време е да се проведе общо прочистване в живота ви и във вътрешният ви свят. Навсякъде проявявайте своята индивидуалност, бъдете оригинални и смело отстоявайте своето мнение без излишна агресивност. Бъдете просто себе си. Не е нужно да играете никакви роли. В началото на месеца действайте и не се страхувайте от никакви пречки. Очакват ви приятни срещи, задушевни разговори и много забавления. Сред средата на месеца ще отворите не само плътно затворената врата на сърцето си, но и на дома си за голямата и искрена любов. Въпреки това опитайте се да не загубите ума си и здравия разсъдък, без значение в какво нетрезво състояние и опиянение се чувствате. Мислете и за утре и не забравяйте, че животът има и други аспекти, които изискват вашето непосредствено участие. Всичко трябва да бъде с мярка. Звездите ви съветват да забавите малко скоростта и да не бягате пред парния локомотив. Трябва да разгледате най-важните моменти от живота, които имат да ви се случат.


Водолей – През май ще ви се усмихне голям късмет. Звездите ви препоръчват да отделите време и да предприемете укрепващи и оздравителни процедури. Най-доброто време да се превърнете в поддръжник на здравословният начин на живот и да агитирате близките си. Сега всичко зависи от вас. Не очаквайте работата да се върши сама, а проблемите да се решават от само себе си и парите ще падат от небето. Успехът ще ви е гарантиран само в този случай, ако вие положите всички свои усилия. При вземане на важни решения не питайте и не вземайте съвет от другите. Вслушвайте се във вътрешните усещания. Някои от обкръжението ви няма да виждат в действията ви логика, но вие не бързайте да се оправдавате и да обяснявате хода на вашите мисли. Всички рискове трябва да бъдат разумни и обосновани. В средата на месеца Меркурий благоприятно ще се отрази на вашата делова сфера и бизнес. Ако решите, благоприятно е да смените работата си. Любовните дела ще бъдат хармонични и спокойни като никога. Семейните ще получат огромна подкрепа и разбиране от семействата си. Бракът ви ще бъде подложен на редица положителни промени. Под влиянието на Венера може да очаквате нови любовни приключения.


Риби – През май ще бъдете достатъчно целенасочени и целеустремени към постигане на добри резултати. Това, което отдавна сте планирали и мечтали, има големият шанс да се превърне в реалност през този месец. Трябва да положите всички усилия и да се съсредоточите върху главното вместо да хабите усилия в разсейващи детайли. Не споделяйте своите намерения. Време да сложите всичко по местата им. Повечето пречки и препятствия по пътя ви са само в главата ви. Концентрирайте се върху постигането на основната цел. Сега имате големи шансове за успех. Не е необходимо да жертвате себе си, своето здраве и време в името на дребните резултати. Положението на Меркурий разкрива, че ще бъдете възнаградени за своето благородство и щедрост. Ако се налага променете тактиката си. Не поемайте отговорност за грешките на другите и не се съгласявайте да правите услуги, ако са в разрез с вашите принципи или ще окажат негативно въздействие върху самочувствието ви. Бъдете твърди в своите решения. Ще ви бъдат възложени отговорности, които не влизат в длъжностната ви характеристика. Ако ви е неудобно да не обидите шефа си, опитайте тактично да откажете. Спрете да бъдете Супермен, който винаги е готов на спасителни операции. Венера ще окаже благоприятно влияние върху отношенията ви. Избягвайте да разделяте парите на твои и мои, това може да обиди партньорът ви. Нека парите ви бъдат споделени. Планирайте разходите си заедно и вземайте решения с консенсус. Ще видите как ще се преобразят вашите отношения, а и партньорът ви.