Автор
Ева Лъчезарова

Мента, ябълка и масаж срещу пролетната умора

Пролетта вече чука на вратата ни, а зимата сякаш остана тема, актуална само в планината, и то за най-запалените скиори и бордисти. С топенето на снега обаче често се появяват и така познатите ни симптоми на отпадналост, лека мигрена и липса на концентрация. Да, явно влизаме в сезона на пролетната умора.
В седмиците преди окончателно да забравим за минусовите температури е важно да се погрижим за добрия тонус на тялото. Само така ще можем да преминем от зимата към пролетта, без да чувстваме умора и отпадналост. Има няколко ефикасни трика, които могат да ни отърват от неприятните симптоми. Ето кои са те:


Ароматът на мента се бори с пристъпите на глад


Пролетта е сезон, през който много често се получават пристъпи на остър глад, а често именно по време на такава „криза“ сме способни да погълнем почти цял слон. След това се чувстваме като боата от рисунката на Екзюпери, съжаляваме, обещаваме си, че това никога повече няма да се повтори и след един час сядаме да хапнем отново. Познато, нали? Природата обаче е открила своеобразен начин да надхитри пристъпите на повишен апетит с помощта на ментово масло. Добре би било в чантата си да имаме шишенце 100% натурално масло и при пристъп на неутолим глад да можем да вдъхваме от силния и наситен аромат.


По една ябълка на ден

Една ябълка на ден увеличава продължителността на живота ни с цели три години, пише сайтът bb-team. И това не е случайно, защото съдържащият се в ябълките пектин премахва чувството за глад и има способността да свързва мазнините, като "почиства" червата. Хапвайте си честичко ябълки, както между основните хранения, така и при пристъпи на вълчи глад. Ябълковият оцет пък спомага за редуцирането на мастните клетки, като организмът започва да използва мазнините за получаване на енергия.


Масаж срещу лошо настроение

Масажът също е задължителен ритуал през пролетта. Точно в този сезон не е разумно да пестите пари от подобни процедури, защото те наистина помагат на тялото и душата да се ревитализират и да посрещнете топлите дни в отлична кондиция.

Не се оставяйте на главоболието и мигрената

Главоболието и пристъпите на мигрената са сред най-честите симптоми на пролетната умора. Специалистите обаче съветват изобщо да не чакате неразположението да отмине само, защото често болката става хронична и се поява през няколко часа.
Важно е още при първите симптоми на мигрената да вземете препарат или комбинация от съставки, който да блокира появата й. Според специалисти най-ефикасната комбинация е тази от Парацетамол и Ибупрофен. В НУРУЛИН ДУО те са в точно определена дозировка, която е създадена така, че да помага на организма максимално бързо да се пребори с неразположението.



В НУРУЛИН ДУО има строго определено количество от двете активни съставки - 500 мг Парацетамол на 200 мг Ибупрофен, а дозата е съобразена с допустимия, безопасен дневен прием на двете лекарства. Според експерти комбинацията от тези два препарата облекчава не само болката при мигрена, но болки в гърба, менструална болка, зъбобол, ревматични и мускулни болки, болка при артрит и симптомите на грип и простуда. НУРУЛИН ДУО е разработен така, че да комбинира предимствата на всяка една от двете си основни съставки приложена поотделно, за да се постигнат по-бързи и ефективни резултати.