Всяка жена мечтае да притежава красива, плътна и добре поддържана коса, но за съжаление природата не е благосклонна към всеки.

Ако искате да имате гъста коса ще ви представим няколко съвета, които е добре да следвате, за да се сдобиете с красива коса.

Намалете дължината на косата си

Този съвет може би няма да се хареса на повечето дами, но това е един от най-ефективните начини за по-здрава коса. Ако ви е трудно да се разделите с голяма част от дългата си коса, то поне на всеки 2-3 седмици е необходимо да намалявате дължината й с по 2-3 сантиметра, което спомага на косъма да стане по-здрав.

Често разсресване

Честото раресване на косата спомага тя да стане по-гъста. Препоръчително е да изберете четка, която масажира скалпа ви, тъй като масажът подобрява притока на кръв към кожата, правейки косъма по-здрав и по-плътен.

Грижа за косата

Не мийте косата си с топла вода. Това е особено противопоказно, ако косата ви е мазна. Използвайте балсам за коса, тъй като той стимулира мастните жлези и подпомага косата ви да стане по-гъста.

Не забравяйте редовно да миете косата си (препоръчително е два пъти в седмицата). Да бъдете с мръсна коса не е само неестетично, но е и много вредно, защото така скалпът не диша и космената луковица не получава необходимото подхранване.

Четете още: Небрежна конска опашка

Какво пречи на плътността на косата?

На първо място трябва да посочим слънцето. Избягвайте да излагате косата си на пряка слънчева светлина.

Не е желателно да се решите с метални гребени, а с такива, изработени от дърво.

Горещите струи въздух от сешоара също правят косата по-слаба и чуплива.

Обърнете вниманието на начина си на хранене, физическите упражнения и разходките на чист въздух. Не забравяйте, че външният ви вид е огледало на състоянието на цялостния ви организъм!



Ако следвате нашите съвети, то съвсем скоро ще можете да се радвате на гъста коса. Успех!!

Четете още: Базово масло от морков

ВИДЕО: