Миналата седмица ви показахме основната пролетно-лятна колекция на Knapp.

Вече е готова и фотосесията към мечешката колекция на четирите момичета, които стоят зад марката и бързаме да ви покажем и нея.

Ето и какво споделиха те пред Woman.bg:

Колко време отне създаването на 2-те колекции?

Всъщност вече изобщо загубихме представа за времето, тъй като този път имахме два екипа, които се грижиха за създаването на дрехите. Това всъщност е голям проблем - конструирането и ушиването, имаме предвид, тъй като се оказа, че намирането на еднакво добър и в двете неща екип, е трудно откриваем. Процесът по координирането на два такива екипа е доста сложна и уморителна работа. Но със сигурност над два месеца.

Досега линията Knapp Light e била посветена на колелцата и цветята, защо този път на мечетата?

Всеки сезон Light колекцията си има свой символ, който се ражда в резултат на някакво вдъхновение. Така беше и с мечетата. Един приятел каза, че желираните мечета винаги са били вдъхновение за него и по този начин ни "пусна мухата". От там нататък беше въпрос на разработка на идеята и веднага бяхме сигурни, че ще бъдат нужни бижута по едноименната тема. Този път, обаче трябваше да са от друг материал, а не от дърво, както тези, които правехме до момента.

Разкажете ни повече за страхотните бижута от колекцията.

Бижутата бяха въпрос на реализация, след като стана ясна темата, защото ние познаваме Милко Бояров лично и сме и негови клиенти и колеги. Аналогията с гумено мече, можеше да се случи или със силикон или с плексиглас и понеже единият материал не дава особени възможности за работа по подобен тип предмети, затова прибегнахме до втория, който е запазена марка на Милко.

Има ли разлика между дамите, които избират основната колекция и тези които залагат на Knapp Light?

Да, има разлика и това донякъде ни подсказва, че сме си свършили работата, защото именно това е смисълът на тези толкова различни линии. Разбира се, имаме и клиенти, които просто харесват стила ни и с радост си избират по нещо и от едната и от другата, но наистина е интересно да наблюдаваш и да предугаждаш кой към какво ще посегне.

От къде могат да бъдат закупени и каква е философията на Knapp за комуникация с клиентите?

Имаме си приемна, шоурум....на който, както му е приятно да го нарече. Това е нашата къща, в която се срещаме с клиентите си и те могат да пробват, да разгледат, да бъдат наши гости. Държим на това да няма излишна претенция и нещо, което да ангажира или натоварва хората, които са намерили нещо хубаво и ценно при нас и затова освен работното време, което имаме, сме дали свободата на всеки да позвъни в удобно за него време и да си насрочи негов час, който може да е извън регламентираното работно време.
Имаме и доста клиенти, които си изпращат размерите и шием по тях, а после им изпращаме готовата дреха в съответния град. Всеки преценява как му е удобно.

Голяма част от моделите се произвеждат в много малко бройки и по индивидуални размери, което е ценно за жените, които приемат дрехата по специален начин и не са почитателки на максимата "Защо да дам еди колко си за една рокля, след като за тези пари мога да имам 2 или 3?!"Освен това даваме възможност на клиентите си да бъдат също по мъничко творци и да изберат модела, но да подберат несъществуваща в колекцията цветова комбинация, така че това вече наистина остава една единствена бройка - уникална и по собствена фантазия!

Вече започна сезонът на сватбите, какви могат да бъдат Knapp булките?

Имаме си своите булки, които със сигурност са предимно нестандартномислещи жени. Всички те са интересни, усмихнати и готови на експерименти. Поне до този момент сме имали все такива! В крайна сметка не всичко е традиция и с удоволствие го доказваме, когато ни дадат възможност.

Фотограф: Диляна Флорентин
Грим: Слав
Стил: Дани Молчовска за Арлет
Модел: Паолина от Ивет фешън