Актьорът Мат Деймън вярва, че дължи всичко на покойния комик Робин Уилямс.

Деймън започва кариерата си заедно с Бен Афлек, когато двамата написват сценария и участват във филма "Добрият Уил Хънтинг" от 1997 г. Според него кариерата му е щяла да бъде съвсем различна, ако Робин Уилямс не беше изпълнил главната роля във филма.

"С Бен дължим всичко на него. Той каза "Да" на нашия филм и помогна да го направим. Никога няма да мога да му се отблагодаря. Поглеждам назад и усещам, че съм благословен, че кариерата ми започна с Робин Уилямс", казва Мат.

Той сподели, че е бил шокиран, когато разбрал за смъртта на комика, който се самоуби след дълга и мъчителна борба с депресията. Деймън се надява, че смъртта на Уилямс ще привлече вниманието към влиянието на тази болест върху хората.

Четете още: Робин Уилямс бил на парти часове преди смъртта си

"Бях шокиран. Не поддържах връзка с него, а той се е борил с тежка депресия. Надявам се случилото се с него да бъде начало на разговори за депресията, за това колко сериозна е тази болест и колко е трудна за лечение. Депресията може да застигне всекиго. Всички си мислехме, че го познаваме и той беше част от нашия живот", казва Деймън пред Yahoo! News.

Източник: БГНЕС