Автор
Woman.bg

Масивният Underground Movement Festival хвърля светлина върху още доказани артисти на световната и българска сцена

Един от най-уникалните по рода си фестивали наближава с пълна сила. На 1 октомври, в зали 7 и 9 на НДК, UNDERGROUND MOVEMENT FESTIVAL ще обедини техно и дръм енд бейс в едно събитие, изпълнено с качествена музика, разнообразие и впечатлителни хедлайнери, благодарение на кооперацията между HMSU и Renesanz. Масивният фестивал ще посрещне 10+ международни гости и 10+ български артисти, които ще разтърсят двете зали със специфичния за стила си саунд.

Освен обявените в техно залата, сред които KAISERDISCO, ENRICO SANGIULIANO и BALTHAZAR & JACKROCK, ще видим и много други доказали се на сцената артисти. Една от тях е GAYLE SAN (Германия), една от най-търсените диджеи в световен мащаб и често срещана в легендарни клубове като Bionic (Детройт), Soma (Монтреал), Zouk Club (Сингапур) и много други. Тя е създател и собственик на лейбъла GSR и има релийзи за лейбъли като Phobic Rec, Toolroom, Naked Lunch и H-Productions. Освен гиговете и по цялото земно кълбо, Gayle San е била и почетен гост на високо профилни партита за легенди като Prince, Chaka Khan и Kylie Minogue.

Още една изненада е и следващият хедлайнер - TOBY ROST (Германия), който в последно време се радва на изключително голямо внимание от техно феновете по света, благодарение на качествените си продукции и звук, както и на регионалните и международни гигове на диджея.

Българското участие във фестивала е точно толкова силно, колкото и чуждестранното и доказателство за това е участието на PAVEL PETROV. Той притежава огромен брой, както български така и международни фенове, благодарение на таланта, изразен по уникален начин. Павел е издавал тракове за лейбъли като "Suara", "Gruuv", "Glasgow Underground", "OFF Recordings", "Exploited" и много други. Повечето от тези тракове достигат топ 100 на хаус класициите на Beatport и са пускани от легенди в индустрията като Pan-Pot, Carl Cox, Hot Since 82, Maya Jane Coles, John Degweed, Pete Tong (BBC), Joris Voorn и много други. На фестивала, всички фенове ще могат да чуят и back-to-back актове от няколко артисти. Това ще бъдат BUKSY b2b TOO DIRTY и DIVVERSE b2b NAS ST.

В дръм енд бейс залата, наличието на световно признати имена е не по-малко. Едни от най-знаменитите хедлайнери на сцената на UNDERGROUND MOVEMENT FESTIVAL са триото DRUMSOUND & BASSLINE SMITH. Обявено беше и дуото STATE OF MIND, които за съжаление няма да могат да присъстват на събитието, поради лични причини. Въпреки това, след бърза намеса на организаторите, новият хедлайнер е налице. Те също са дуо от Нова Зеландия и са ключови играчи на световната сцена.

Това са THE UPBEATS – най-горещата двойка на дръм енд бейс музиката. През кариерата си, те са издавали за лейбъли като RAM Records, Virus, Blackout и Vision Recordings и са правили ремикси за гиганти като Ed Rush & Optical, Black Sun Empire, Noisia и Bad Company. С над 100 участия на година, The Upbeats вече са неизменна част от световни фестивали като EDC (Вегас), Pukkelpop (Белгия), Urban Art Forms (Виена), Supersonic (Индия), Exit Festival (Сърбия) и Outlook Festival (Хърватска). Освен това, момчетата са основен елемент от световно известното шоу и турове - Noisia Invites.

Втората сцена на Underground Movement Festival ще се радва и на присъствието на JUNE MILLER (Холандия) – поредното дуо, което в последната година буквално „взриви“ сцената с тяхната отличителна музика, изпълнена с тек ритми, тежък бас и откровени мелодии. Момчета са открити от легендата на лейбъла Renegade Hardware – LOXY, който ги кани да подпишат със собствения му лейбъл CYLON. След това, за June Miller следват многобройни награди, както и релийзи за лейбъли като Horizons, Deep Soul, Renegade Hardware и Critical.

Следващият диджей, който ще вземе участие в мащабния фестивал е на сцената от 12 години и отдавна е доминираща част от всеки дръм енд бейс дансинг по света. BLADERUNNER (Великобритания) е артистът, който има подкрепата на топ имена в индустрията, като Andy C, Ray Keith, Bryan G и Fabio. Сетовете му обикновено съдържат голяма част от оригиналните му тракове и ексклузивни ремикси изпълнени с непрекъснати тежки бийтове и дълги бас линии. Неговите собствени композиции и колаборации пък, включват любими на тълпите парчета, като Spartan Law, Mercenary Dub и More Prophet.

Още една легенда за дръм енд бейс музиката ще бъде представена във втората зала на фестивала и това е английският диджей и продуцент DJ SS. Когато хардкор сцената избухва във Великобритания в началото на 1990 г., той е там. И оттогава насам преминава към диджейство в световен мащаб. SS е съосновател и основна движеща сила на лейбъла Formation Records и през годините е издал над 100 трака под най-различни псевдоними.

Това не е всичко, защото ще видим и едно българско дуо, също част от Formation Records – HIGH ROLL. Димо и Мартин със сигурност са сред най-емблематичните артисти на българската електронна сцена. В зората на тази сравнително нова тенденция, каквато е дръм енд бейс културата, момчета заемат челни позиции благодарение на разпознаваемия им звук, жанров микс от дръм енд бейс, джаз, дъб и реге.

Билетите за Underground Movement Festival са в продажба на цена от 40 лв., както и VIP билети от 50 лв. в мрежата на EVENTIM, Билетен Център НДК, Български Пощи, OMV, Orange Center и The MALL-София.