Масажът с пашкули на копринени буби предпазва от появата на бръчки.

Според авторката на книгата "Японките не могат да остареят или да надебелят" гейшите в Киото ги използват от векове. "Японките имат мания на тема красива кожа. Те много по-лесно използват натурални продукти в сравнение с много жени на Запад", твърди писателката.

Младежкият вид на красивите ръце на жените, които извличат коприната от пашкулите в Китай и Япония през древността подсказал на високопоставените дами за потенциала на пашкулите на копринените буби.

Пашкулите лесно могат да се намерят в интернет. Пакет от 20 пашкула струва около 3 долара. Пашкулите се накисват в топла вода, за да омекнат, а след това с тях се прави нежен масаж на лицето, като се обърне специално внимание на областите с бръчки. Всеки пашкул трябва да се използва само веднъж.

"Жените използват масло от тези пашкули като овлажняващ продукт в продължение на повече от 1000 години. Когато се накисне пашкулът, се отделя веществото серицин, което съединява копринената нишка. Това е един невероятен протеин, съдържащ 18 аминокиселини, които със сигурност ще помогнат за по-добрия вид на кожата", казва д-р Майкъл Прейгър, козметичен специалист. Той обяснява, че серицинът действа като тънък филм върху лицето, като запечатва влагата, за да остане кожата хидратирана, като стимулира производството на колаген.

БГНЕС