Автор
Woman.bg

Мария Шарапова разкри как поддържа перфектната си фигура!

Мария Шарапова е главно действащо лице в септемврийския брой на Self Magazine.

Пред изданието топ тенисистката разкрива тайните на перфектното си тяло. Маша признава, че приемът на въглехидрати играе огромна роля в дневния й режим, тъй като тя има нужда да "зарежда" тялото си, за да бъде във форма на корта.

"Въглехидратите играят роля в спорта, в който се състезавам, но е от изключителна важност човек да отрие точният баланс между тях и протеините" - разяснява тенисистката. "Сутрин хапвам плод и пълнозърнеста препечена филийка с козе сирене и парче шунка. Когато участвам в турнири се опитвам да намля приема на неща, които създават възпаления, като лактозата, а козето сирене се възприема от организма ми по-добре от маслото." - допълва тя.

Четете още: История на успеха на Мария Шарапова

"За обяд обикновено хапвам протеини, като пиле и супа. Аз съм рускиня, а ние обожаваме супите. За вечеря обичам да похапвам риба, като сьомга или лаврак с гарнитура от ориз и картофи".

Шарапова е избрана за корицата на изданието тъй като е неговата "SELF Made" звезда през месеца. От списанието са решили да удостоят Маша с тази награда тъй като тя е успяла жена, за която здравословният начин на живот е приоритет.

С наближаването на US Open, половинката на Григор Димитров настоява, че за нея основният фокус е спечелването на турнира, а не начинът по който изглежда.

"Имам силно изявен състезателен дух. Ставам свирепа и силна, а целта ми е победата" - обяснява Шарапова. "Когато съм на корта, не мисля за начина, по който изглеждам. Връзвам косата си на опашка за секунди и не нося дори капка грим. Чувствам се добре в собствената си кожа и съм на корта, за да играя".

Четете още: Влюбени, секси и щастливи: Григор и Мария на романтична почивка в Мексико

Спечелването на големи турнири не е единствената цел на Шарапова. Тенисистката се занимава още с мода, филантропия, продукти за красота и дори бонбони! Това и осигурява и първо място в класацията на сп. Forbes за най-високоплатена спортистка в света.

"Правенето на дизайни наистина промени моя начин на мислене, както и визията ми на корта" - признава Маша във връзка с работата си за NIke.

Четете още: Допадат ли ви: Сандалите на Мария Шарапова