Jordan Parnass Architecture проектираха креативен интериор на апартамент от 45 кв. м в Ню Йорк, в резултат на което апартаментът не само изглежда, но и действително става по-голям.

Редизайнът на жилището става належащ, след като собственикът решава, че освен жилищната площ му е необходимо и офис пространство. Това, съчетано с факта, че той е колекционер на различни арт произведения и джунджурии, превръща пространството в пълен хаос.

Четете още: Гора насред града

За да намерят решение на проблема, дизайнерите първо решават да се справят с безпорядъка. За целта, в новия интериор са предвидени множество шкафове и скринове. Втората задача е да се дефинират и организират най-ефективно различните зони - за готвене, спане, домашен офис. Третата задача е била да се разшири пространството. Буквално.

Най-интересната дизайнерска иновация без съмнение е облицованата с дърво централна скулптурна „конзола", която обединява по оригинален начин кухня, баня, килер и издигната във височина спалня, като именно чрез последното решение се увеличава общата площ, пише sgrada.com

Четете още: От стар склад в ефектен апартамент

Пространството извън тази сърцевина е боядисано в бяло, което насочва вниманието към възможността то да бъде организирано гъвкаво. Макар и малък, новият-стар апартамент вече създава чувство за простор, докато в същото време отразява и характера на собственика си.



Снимки: contemporist