Автор
Woman.bg

Малката жена е малко бижу... За големи ценители

Още от древността се смята, че нисичките жени са по-изящни и женствени.

Колко мислите, че е била висока Клеопатра? Отговорът: 153 см. Не, не са й били нужни дълги крака като на модел от Victoria's Secret, за да прелъстява владетели и да предизвика война.

Мерилин Монро? 165 см. А точно тя е символът на женствеността и сексапила.

Фаталната покровителка на изкуството и науката Лукреция Борджия също е била дребна на ръст, който превърнала в оръжие, с което стопявала мъжките сърца.

В Древен Китай на почит били ниските жени с малки крака. Пещерните мъже също са предпочитали дребни жени и то с пищни форми.

В днешно време, макар и манекенките с дълги изваяни крака също да предизвикват интерес, мъжете обичат повече по-ниските от тях жени

Ева Лонгория е една от най-големите любимки на мъжката част от населението по света и е висока едва 157 см. Въпреки това, има прекрасно тяло и е повече от очарователна.

Със същия ръст са Салма Хайек и Меган Фокс, известни като едни от най-прелестните жени в света.

Още по-ниска е и Рита Павоне (148 см), а Елизабет Тейлър е с височина 163 см.

Можем да дадем и още много примери за дребнички, но изключително обаятелни жени.

Както е казал Джакомо Казанова: „Малката жена е като малкото шишенце парфюм, в което се съдържа най-добрият такъв!“

Добре, ако трябва да сме докрай откровени, в любовта на мъжете към ниските жени, се крият и чисто научни фактори. Малките дами имат повече естроген (женският хормон), което ги прави по-женствени, чувствителни и фини.

Ето и няколко психологически фактори, които определено оказват влияние върху мъжете, относно представата им за идеалната жена:

Миньончетата имат нужда от повече закрила

Всяка жена на този свят се нуждае от мъжка закрила, без значение от ръста си. Но случаят с дребничките жени е малко по-различен. Те изглеждат по-крехки, невинни и беззащитни в сравнение с по-високите. А не е тайна, че мъжете обичат да бранят любимите си. По този начин се чувстват силни и мъжествени. Не е хубаво и човек да се заблуждава от ръста. Това, че една жена по-ниска от другите, не означава, че не може да има твърд и борбен характер. Напротив, тя дори понякога е много по-хитра и остроумна.

Мъжете се чувстват по-силни, в компанията на малките жени

За един мъж няма нищо по-важно от егото му. Никой няма право да го оспорва и накърнява. Това е една от причините мъжете да обичат повече ниските дами. Надмощието в ръста и физическата сила ги кара да се чувстват силни. Смущават се, ако приятелката им, дори и да е най-красивата жена, се налага да сведе глава надолу, за да ги погледне в очите. Може да звучи маловажно и повърхностно, но природата не случайно е дала на мъже по-голяма физическа сила.

Според психолози, високите дами предизвикват повече уважение, отколкото любов и романтика.

Дамите с дребен ръст изглеждат интригуващи и готови за нови приключения

Те са по-пъргави, освен това тежат по-малко, а мъжете обичат да вдигат любимата си на ръце. За тях тя е като красива чаровна кукла, която трябва да защитават и за която трябва да се грижат.