Необходими продукти:

1 пакет макарони
100 гр. кедрови ядки
300 гр. спанак
200 гр. пармезан
150 гр. настърган кашкавал
1-2 с.л. зехтин
1 с.л олио
4 яйца
20 гр. краве масло
1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Макароните се сваряват и се отцеждат в купа и се разбъркват с кравето масло, докато са топли.

Спанакът се накисва във вода.

Кедровите ядки се начукват и се слагат в сгорещено олио да се запържат за 5 минути.

Вадят се веднага и в същия тиган се слагат зехтина, щипка сол и 1 с.л. вода.

Спанакът се измива много добре. Дръжките се отрязват, а листата се накъсват на дребно, след което се добавя в тигана.

Запържва се за 5- 10 минути и върху него се чукват 4 яйца. Когато стегне белтъкът и жълтъкът, тиганът се оттегля.

В леко намазнена тава се разбъркват спаначената смес, макароните и кедровите ядки.

Поръсва се с пармезан и настърган кашкавал и се запича леко до приятен загар.