Автор
Woman.bg

Майка срещу генерал: България се нужда е глава със сърце, не мозък

Първата среща "лице в лице" на кандидатите на ГЕРБ и БСП от началото на предизборната кампания се състоя днес в ефира на bTv. Цецка Цачева и Румен Радев се изправиха един срещу друг, за да изявят своите виждания за светлото бъдеще на майка България.

Колкото й да не ни се вярва, мъжката и женската енергия, които излъчваха двамата кандидати, завладяха студиото на "Тази сутрин" по неподправн начин.
Неутрален за един, провокативен за други, провелият се дебат засегна теми, отнасящи се за националната сигурност, казармата, държавните граници, имиграцията, външната политика, компромисите и интересите на България и не само.

Цачева (ГЕРБ) е първата жена прецедател на Народното Събрание и е за втори път начело на Парламента. А ген. Радев (БСП) е бил командир ескадрил на миг29 и заместник командир и командир на въздушните сили.

Особено добро впечатление ни направи г-жа Цецка Цачева, която уверено излагаше своите идеи. Държавният глава трябва да се ръководи от националния интерес – а това е образована и просперираща нация, която живее в стабилна и сигурна държава. Евроатлантическият път на България е без алтернатива, представи основното си послание Цачева.

Става ясно, че кандидатът за президент от ГЕРБ е достоен опонент на останалите представители в мъжки род. Цачева показа достойнство, сила, увереност и разбиране към българския народ, но и тя е човек, допускащ грешки.

Тя нарече социалистите “безмозъчни”, допълвайки, че ако човек не е социалист на 20 е сякаш да няма сърце, а ако той е социалист на 40 означава д а няма мозък. Въпреки това тя има безценно преимуществото - Женската й натура, която въпреки мъжкия й характер допринася за осъзнатостта й спрямо нуждите на българите и българкИте и не се страхува да го казва.

В тази връзка, ген. Радев сподели, че промяната е неизбежна, президентът не трябва да бъде церемониал-майстор, а да е деен. “Първият ми приоритет е сигурността, вторият – балансирана и независима външна политика, третият – да бъда социален филтър на законите, които ощетяват правата на гражданите”, каза той.

А тя си позволи да добави, че “не бива да се нагнетява тревога, институциите са на място, действаме в синхрон помежду си, използваме и европейската солидарност. Силният глас на България се чува в Европа.”

От друга страна стана ясно, че България съвестно пази своите граници, държавата получава необходимите ресурси, за да защитата интересите на народа, а бежанската криза предстои да бъде увладяна.

Сблъсъкът между Цачева и Радев бе умело овладян от водещия Антон Хекимян, който зададе точните въпроси и предотврати пожара от разгорещения разговор между двата кандидати. Безспорно е всеки един от тях изляга обнадеждаващи за народа виждания и намерения.

Каква е позицията им за бежанците, за охраната на българското небе, за политиката ни към Турция и още… в следващото видео.

Искрено се надяваме, че независимо кой от тях ще бъде избраникът на българския народ, той не само ще има здрава глава на раменете си и сърце. Защото само его не би било достатъчно за изграждането на едно общо светло бъдеще.