Група от потребители на Facebook и сайта Change.org изготвиха петиция за промяна на статусите в социалната мрежа. Според групата Facebook трябва да премахне "чувствам се дебел/а" (feeling fat) от възможността за статуси, описващи чувствата ти.

Facebook официално се извини на засегналите се потребители, ръководейки се от мотото "Клиентът винаги има право".

Четете още: Какво казва профилната ви снимка за вас?

"Разбрахме от нашето общество, че статус опцията "чувствам се дебел" предизвиква негативи, особено за хората, борещи се с хранителни проблеми. Затова, ние ще премахнем тази опцията от списъка. Ще продължим да се вслушваме в обратната връзка, тъй като работим върху начини, които да помогнат на хората да изразят себе си във Facebook, гласи официалното изявление на най-популярната социална мрежа в света.

Опцията "чувстваме се дебел" е премахната, но емотиконът с надутите бузи продължава да съществува с друго описание - "чувствам се претъпкан/пълен" (feeling stuffed).

Интересно е, че съществува още една опция "чувствам се (из)пълен" (feeling full), която обаче не е премахната и в момента има два напълно еквивалентни статуса. Разликата е в емотиконите, които ги изобразяват.

Източник: Bulevard.bg