Mадона е поредната звезда, която взе страна в скандала, предизвикан от Доменико Долче и Стефано Габана.

„Всички деца имат душа, без значение от семейството им и как са дошли на този свят. Как може да отречем оплождането ин витро или сурогатното майчинство? Всяка душа идва на този свят, за да ни научи на нещо. Господ има пръст във всичко, дори в технологиите. Мислете, преди да говорите...“, написа в социалните мрежи певицата, видяха от EVA.bg

Четете още: Мадона проговори за изнасилването

Припомняме ви, че британската звезда сър Елтън Джон направи официално съобщение, че бойкотира големия бранд "Долче и Габана" заради изказване на Доменико Долче, в което обяснява за децата, заченати ин витро или чрез сурогатна майка, че "човек се ражда и има майка и баща. И трябва да бъде така". Ето защо дизайнерът е против "химичните деца, синтетичните бебета".

"Как смеете да наричате моите прекрасни деца "синтетични". И трябва да се засрамите от това, че размахвате своите малки съдещи пръстчета към "ин витро" – чудо, което позволява на легиони от любящи хора, както хетеросексуални, така и хомосексуални, да изпълнят мечтата си да имат деца", пък заяви Елтън Джон.

От vesti.bg от своя страна допълват, че Елтън Джон и партньорът му Дейвид Фърниш имат две рожби - Закари и Елайджа, родени от сурогатна майка. Това е и причината певецът да се обяви против подобни изказвания.

В кампанията на певеца против "Долче и Габана" се включиха 66 хил. души, които също отказват да пазаруват от луксозния бранд.

Активистът Питър Тачъл, който се бори за защита на правата на гей двойките, дори организира протест пред магазин на "Долче и Габана" в Лондон, а приятелката на Елтън Джон - певицата и дизайнер Виктория Бекъм, коментира, че праща цялата си любов на Елтън и семейството му.

На 17 март, пък редакторът на списанието на Долче и Габана подаде оставка след скандалните им изказвания за родителите от един пол.

Джулиано Федерико разкри, че взел това "трудно решение" да се оттегли като редактор на списание "Суайд" след седем години във фирмата. На "Фейсбук" страницата си Джулиано пише, че възгледите на двамата са напълно противоречащи на съвестта му като човешко същество в съвременния свят.

Въпреки това той твърди, че все още уважава работодателите си, но вярва, че дизайнерите трябва "да говорят чрез облеклата си".

Четете още: Dolce & Gabbana с три баби в пролетната си кампания

Стефано Габана, колегата на Долче, пък коментира за италиански вестник, че цялата ситуация е безсмислена, тъй като Доменико просто е изказал мнение. Според Стефано поведението на Елтън Джон е дори фашистко, защото атакува някой само защото не споделя неговите мисли за живота, разкриват още от vesti.bg

Известното дизайнерско дуо все пак побърза да заяви в официално съобщение, че не са имали намерение да "съдят избора на другите хора".

Дни след съобщението на Елтън Джон, той бе заснет от папараци с торбичка, брандирана с голямата марка модни облекла и аксесоари.

И след като чуждестранните медии започнаха да спекулират, че цялата история е била с рекламна цел, говорител на певеца съобщи: "Да, той държи в ръцете си торбичка на "Долче и Габана", но не е пазарувал стоки на марката след обявения бойкот".