Автор
Woman.bg

Любящ баща подлуди интернет с мотивацията, която дава на дъщеря си

Главни действащи лица в днешния ни материал са мъж на име Рон Алстън и тригодишната му дъщеря Алия, които имат доста интересен ритуал за начало на новия ден.

Всяка сутрин мъжът, живеещ във Вирджиния кара, малката си дъщеричка да застане до него пред огледалото и да повтаря след него следното:

"Аз съм силна. Аз съм умна. Аз съм красива. Аз полагам големи усилия. Аз уважавам. Аз не съм по-добра от който и да било друг. Никой не е по-добър от мен самата. Аз съм невероятна. Аз съм велика!".

Ето го и самото видео:



Рон разкрива, че прави това, защото вярва, че този простичък ежедневен ритуал ще помогне на дъщеря му да израстне щастлив и уверен човек. За да помогне и на другите родители да възпитат вярващи в себе си деца, Алстън качва клипчето в профила си във фейсбук. Въпросното видео е гледано повече от 17 милиона пъти, като то изобилства и от коментари на потребители, благодарящи на мъжа, че е споделил с тях полезния си подход.

Рон допълва, че баща му е имал същия ритуал с него самия и че благодарение на него той е израстнал с чувството, че може да се справи с всяка трудност.
Много е важно децата да израстнат уверени в себе си и да намерят баланса между самочувствие и скромност. Животът може да е суров към тях понякога и за да се справят с трудностите, е важно да са наясно, че са уникални и невероятни.