Веднъж отдадеш ли се на любовта и астрологията, те стават твоите две страсти, които те следват неотлъчно в ежедневието.

А какво се случва, ако ги комбинираме? Точно това успяхме да усетим на лекцията „Опознай себе си през призмата на астрологията”, с лектор популярния астролог Хули Леонис. Повече за Хули можете да научите от интервюто, което той даде специално за Woman.bg

В романтичния вариант на любовта казват, че си попаднал в неин плен, когато не искаш да заспиваш, защото реалността ти е станала по-сладка от сънищата. Но много бързо след този опиат идва разочарованието, защото съвременната представа за любовта е силно материализирана и доста често носи объркването на конкретната липса. В „Дефиниция на любовта”, любимият на публиката астролог, разказа именно как да се отърсим от това статукво и как да опознаем себе си и партньора си, за да направим крачка един към друг и да подхождаме с разбиране към нуждите на партньора.

Любовта в 21 век се свързва с идеята за страстта, секса и физическото привличане като еманация на материалното общество. Замислете се само за всички филми, сериали и корици на списания, които срещате по пътя си всеки ден. В тях всичко е „секси“ и страстно. Истинската любов обаче е понятие от духовната сфера. Тя е енергия, която зарежда по един изключително красив и позитивен начин.

В астрологията любовта се свързва със знака Лъв и с всичките му изяви. Той показва едновременно две лица - и присъствието на любов и нейното отсъствие. Когато любовта присъства Лъвът е най-отдаващия знак и щедро обсипва с грижа и ласки любимите хора. Но ако любовта я няма, тогава се сблъскваме с драматичния, егоистичен Лъв, който изисква и не планира да дава. Това именно е и поведението на хората, които не познават любовта.


Лъвът обединява в себе си всички проявления на любовта - от его нуждите на Аз-а през творчеството до сътворяването на нов живот. Всеки един процес на любов започва от самите нас към другите. Човек е необходимо да познава себе си, собствените си особености и нужди, да ги уважава и цени, преди да търси пълноценна връзка със своя партньор. А всеки зодиакален знак изразява своето его по различен и понякога неразбираем за останалите знаци начин. Ако за земните знаци (Телец, Дева, Козирог) основите на любовта се изграждат на база принципи и в стабилна среда, то за да спечелите сърцето на водните знаци (Рак, Скорпион, Риби) е необходимо да споделяте дълбокия им емоционален свят. При огнените знаци (Овен, Лъв, Стрелец) е важна вашата добра оценка към тяхната личност и способността ви да признавате авторитета им, а при въздушните знаци (Близнаци, Везни, Водолей) са важни комуникацията и общуването.

Хули Леонис представи взаимоотношенията като отражение на Аз-а, а партньорите ни като нашето най-чисто огледало. В крайна сметка всички търсим едно и също, но обикаляме вътрешния си свят през различни маршрути. А всяка една връзка с другия човек, особено кармичните, ни се случват, за да научим повече за себе си и нашия път.

„Дефиниция на любовта” е едно събитие, което благодарение на астролога Хули Леонис, ни откъсна от „сивите нюанси” на материалното ежедневие и ни докосна до любовта, любовта като палитра с багрите на дъгата и празник за душата.

Като продължение на темата е следващата лекция „Баланс на мъжкото и женското начало”, която ще се проведе през март месец. За подробности и записване можете да следите Фейсбук страницата на събитието.

автор: Пламена Стефанова