Връзката на Ева Мендес и Райън Гослинг се е развила по най-добрите традиции на киното – любовната искра прескочила от филма в реалния живот.

Те обаче не бързат да демонстрират пред околните личния си живот – не ходят заедно на светски мероприятия, не споделят интимни подробности в интервюта и не публикуват снимки в социалните мрежи. Доскоро всички медии бяха сигурни, че двойката се е разделила (пресата вече от три години „разделя“ влюбените със завидно постоянство), но изведнъж стана известно, че Ева и Раян очакват първото си дете. Нека ви разкажем за тази достатъчно тайнствена връзка.

Четете още: Преслава изкопира 1:1 Ева Мендес!

Райън Гослинг е роден в канадския град Лондон. Още от малък бил наясно, че ще стане актьор. Като дете постоянно гледал филми и именно от тях черпил вдъхновение за пакостите си – например след като изгледал „Рамбо“ със Силвестър Сталоун, Райън донесъл комплект ножове в училище. В междучасието започнал да показва разни номера и да хвърля ножовете по съучениците си. За щастие учителите прекъснали тази опасна игра, преди да е пострадал някой.

Райън успял за пръв път да се озове от обратната страна на екрана, когато бил на 13 години, през 1993 г. Тогава той се присъединил към актьорския състав на клуб „Мики Маус“, където се запознал с бъдещите си колеги от шоубизнеса Бритни Спиърс, Джъстин Тимбърлейк и Кристина Агилера.

„Помня, че в онези години всеки ден беше приключение за мен. Снимахме се на фона на невероятни пейзажи и това беше просто прекрасно“.

Четете още: "Райън е най-добрият"

Вече като по-голям Райън играл в няколко сериала, но скоро разбрал, че това не е в негов стил. В началото на 2000-те години започнал да участва в сериозни проекти като драмата „Твърда вяра“ и трилъра „Убийство по учебник“. Продължил в същия дух, приемайки предизвикателството да се пробва в най-различни и противоположни една на друга роли. Един от най-харесваните от публиката негови филми е „Тетрадката“.

След като изиграл романтичния герой Ноа Калхоун, актьорът допуснал любовта и в живота си. На снимачната площадка започнала първата му сериозна връзка – с партньорката му от филма Рейчъл Макадамс.

Кадър от филма "Тетрадката"

Наскоро режисьорът на „Тетрадката“ Ник Касаветис сподели, че двамата актьори, влюбили се един в друг по-късно, не можели да се понасят по време на снимките. Райън дори молил да сменят актрисата в главната роля. Всяка една репетиция завършвала със скандали, викове и ругатни. Но както сигурно знаете, между любовта и омразата има само една крачка.


По-късно Гослинг нарича Рейчъл Макадамс „любовта на живота си“.

„Мнозина си мислят, че нашата любовна история е също толкова прекрасна, колкото историята на героите от филма. Не – нашата история е много по-романтична, своеобразен любовен ад. Но много, наистина много романтичен.“

След три години връзка Рейчъл и Райън решили да си останат приятели. Обяснили прекъсването на връзката си с това, че постоянно са заети. След раздялата пробвали да се съберат пак през 2008 г., но този втори опит продължил само 2 месеца. След това актрисата започнала връзка с Майкъл Шийн, а Райън останал сам... На снимачната площадка на „Мястото отвъд дърветата“ Гослинг се запознал с актрисата Ева Мендес, която, както вече знаем, е бъдещата майка на детето му.

Кадър от филма „Мястото отвъд дърветата“

Преди да бъде поканена за тази роля, Ева вече е играла в няколко големи проекта като „Имало едно време в Америка“, „Тренировъчен ден“ и „Призрачен ездач“.

Ева се родила в семейство на емигранти от Куба, пристигнали в Маями малко преди раждането й. Строго възпитаната актриса неведнъж е споменавала, че като малка е била ограничавана за всичко:

„Мама ме контролираше строго. По онова време се оплаквах на всички, че живея като в затвор. Ако исках да отида на гости на приятелка, майка ми се обаждаше на майката на тази приятелка, за да се увери, че няма да останем сами. По онова време вече бях на 17 години!“

По думите на Ева строгото възпитание я опазило от много грешки, тъй като по душа тя е истинска бунтарка. Ето какво споделя актрисата за бурната си младост:

„Веднъж, когато бях на 14 години, отидох до реката, край която имаше стръмен откос. Не можех да плувам, но всички деца скачаха във водата и реших и аз да го направя. Помолих другите да ме бутнат, ако ме е страх да скоча. Така и стана – те ме блъснаха. Това беше интересен опит за борба със себе си“.

По-късно актрисата решила да се опълчи на волята на родителите си. На семеен съвет било решено тя да учи в Калифорнийския университет интериорен дизайн, но Ева скоро прекъснала следването си.

Веднъж служител на агенция за модели случайно видял снимка на Ева и я уверил, че мястото й е на кориците на списанията и на големия екран. И Мендес веднага започнала да отбелязва успехи – появила се в клиповете Hole In My Soul на Aerosmith и Miami на Уил Смит, а скоро спечелила и първата си роля.

За да не губи време, Ева се заемала с всички предложения, които получавала. След като й била предложена главна роля в „Тренировъчен ден“, тя преборила страха си и се съблякла на екрана.

Приблизително по същото време, през 2001 г., тя срещнала и първата си любов – перуанския режисьор Джордж Гаргуревич. Двамата останали заедно от 2002 до 2011 г., като през повечето време успявали да скрият връзката си от широката общественост. Ева помагала на Джордж в работата по филмите му. Като цяло връзката им била хармонична и здрава, но в един момент все пак се разпаднала.

Ева и Джордж Гаргуревич

След раздялата според слуховете Ева пробвала да започне да излиза с някои свои колеги. Един от тях бил актьорът Джейсън Съдейкис. Интересно е, че по същото време (пак според слуховете) Райън Гослинг излизал с бъдещата любима на Съдейкис Оливия Уайлд.

Райън и Ева се запознали на снимачната площадка през 2011 г.. Във филма „Мястото отвъд дърветата“ двамата играят съпружеска двойка. За актьора не било нещо ново да превръща екранната любов в реална, не го смутило и това, че новата му избраница била по-възрастна от него. След участието си в криминалето „Убийство по учебник“ Райън известно време ходел със Сандра Бълок, която е по-възрастна от него с 16 години, затова шестте години разлика с Ева не му направили впечатление.

„Той е колегата на мечтите ми. Никога не съм се чувствала толкова доволна от работния процес“ - разказва по-късно Ева за съвместната работа с Райън.

Потайната Мендес дълго време крие факта, че освен любим колега, Гослинг й е и любовен партньор.

Кадър от филма „Мястото отвъд дърветата“

Двамата за пръв път се появили заедно открито в Дисниленд. Разхождали се, хванати за ръце, криейки лицата си зад очила и шапки. Повеселили се, хапнали захарен памук и царевица, возили се на влакчетата и разбира се се прегръщали. Тогава не успели да се скрият от папараците, които успели да заснемат първата им не-екранна целувка.

Ева и Райън в Дисниленд през 2011 г.


През януари 2011 г. станало ясно, че двамата имат сериозна връзка – Райън запознал Ева с майка си.

През юни 2012 г. двамата дошли на абсолвентския бал на Дона Гослинг. Майката на Райън получила бакалавърска степен по педагогика. Влюбените дошли на събитието и помолили околните да не разгласяват присъствието им. Ева и Райън седнали на последния ред и бурно аплодирали майката на Гослинг, когато тя излязла на сцената да си вземе дипломата.

Не се знае защо са решили да държат връзката си в тайна, но са се справили доста добре с тази задача. Таблоидите споменавали звездната двойка изключително рядко. Говори, че раздялата на Рейчъл Макадамс с актьора Майкъл Шийн през февруари 2013 г. станала повод за караница между Ева и Райън. Гослинг навремето едва не се оженил за Рейчъл, двамата наистина били много влюбени. Нищо чудно, че Ева се почувствала притеснена от свободния статут на Макадамс.

По думите на вътрешни източници истинските проблеми в двойката възникнали през септември 2013 г., макар новини за разпада на връзката „Гослинг-Мендес“ да били публикувани чак по Коледа. Като причина за раздялата се изтъквали различните жизнени философии:

„Ева обича Холивуд и бляскавия живот. А Райън е много сериозен, затворен и като цяло е домошар“.


Говорело се също, че двамата се разделят от страх пред естественото развитие на връзката им – сватбата, която плашела и Ева, и Райън. Но като си припомняме изказванията на актьорите за брака, силно се съмняваме, да са били на различни мнения по въпроса.

„Според мен това е много стара традиция. Ако помислите какво символизира бракът, ще разберете, че това няма нищо общо с реалната причина, поради която се женят хората“, казвала Ева.

Гослинг бил горе-долу на същото мнение и неведнъж споменал, че не бърза да се жени.

Двамата обаче имали разногласия относно децата. В едно интервю Ева заявила, че е „твърде егоистична, за да бъде майка“. Райън пък неведнъж споменавал, че иска да има голямо семейство.

Въпреки слуховете за раздяла към края на 2013 г., през пролетта на 2014 г. плъзнала мълва, че влюбените са още заедно. Потайните Ева и Райън нямали никакво намерение да задоволят празното любопитство на публиката и категорично оставяли без коментар въпросите на журналистите относно личния им живот. Само веднъж (през февруари) папараците успели да снимат Райън как наднича над оградата на къщата на Ева.

Оттогава вече мина почти половин година, но медиите успяха да „разведат“ Ева и Райън още няколко пъти за тези кратки месеци. Затова феновете бяха крайно изненадани, когато научиха, че Ева и Райън очакват дете. Нещо повече – стана известно, че Ева е вече в седмия месец!

Засега тази информация не е официално потвърдена или опровергана. Надяваме се, че когато детето се роди, ще можем да видим поне една негова снимка.