Още от зората на хилядолетната човешка история хората умишлено татуират телата си, като причините за това са безброй и варират от приемането на татуса като средство за разкрасяване, лечение, израз на принадлежност към дадена група, доказателство за социално положение или благосъстояние чак до ритуал за предпазване от злото.

В наши дни мастилените рисунки по тялото продължават да са все так актуални, макар и леко променили символиката си.

Четете още: От Sportal с любов: Татуираната жена

Вече не вярваме, че татуировката има терапевтичен характер и не я приемаме за гаранция за преминаване в отвъдния живот, но пък за сметка на това и за нас си остава убедително доказателство за безгласно обяснение в любов, ритуално вричане, каквото е било и за прадедите ни. И преди хилядолетия, и в наши дни се срещат влюбени, които чрез татус искат да споделят с общността силните чувства, които изпитват към половинката си и красноречиво да засвидетелстват семейния си статус.

Тези така наречени "любовни татуировки" са особено популярни сред звездите. С рисунки от мастило, засвидетелстващи чувствата им към единствения/единствената, се кичат знаменитости като Бионсе и Джей Зи, Меган Фокс и Браян Остин Грийн, Джони Деп и много други.