Ден преди празника на влюбените Св. Валентин, примата на българската естрада - Лили Иванова ще пее за пръв път на сцената на Националната опера и балет в София.


Уникалният концерт „Любов в операта” ще се състои на 13 февруари тази година от 20.00 ч. Идеята за тази датата е да могат верните й почитатели да са с нея в навечерието на празника.

Лили Иванова ще зарадва своите почитатели с вечните си хитове, но с нов аранжимент, направен специално за концерта. Освен типичните рокаджийски парчета, като прелюдия за празника са подбрани по-бавни и романтични песни. Под акомпанимента на 15 музиканти, сред които и струнен състав, примата ще забавлява своите фенове близо два часа.

Изненадата, която са приготвили организаторите е участието на популярния сръбски китарист Зоран Янич. Виртуозът на класическата китара ще бъде подгряващият изпълнител.

Репетиция за концерта в залата на Софийската опера и балет

Мегаспектакълът ще бъде с над 100 квадратни метра извити LED екрани, специални светлинни и видео ефекти, използвани за концерти на световни звезди. Предизвикателството тук е подготовката, монтажа и организацията на самата сцена, тъй както всички знаем спецификата, възрастта и размерите на оперната сцена.

Средствата набрани от концерта ще бъдат използвани за осъществяването на проекта “Музиката е Море” в района на плаж „Хасиенда бийч“ в Лозенец. Проектът е на вече покойния български творец Кольо Карамфилов, за изграждане на огромна сцена роял (с размери 6 х 6 х 8 м), който да се превърне в поле за изява на български творци. "Един своеобразен паметник на музика и изкуство” в близост до морето - допълва съорганизатора Росица Иванова.