Връзките ни са вид социален статус. Свикнали сме да приемаме, че в дадена последователност и развитие на отношенията се състои правилният ход на нещата. Но кой определя кое е правилно и кое не?

Монетата винаги има две страни, а времето има доказателства за не една и две нетрадиционни истории за любов. Някои от тях със сигурност ще ви озадачат...

Родени и починали заедно

Наречете го съвпадение или истинска любов, но историята им е такава:

Хелън и Лес са родени на една и съща дата – 31 декември 1918г. Срещат се в гимназията, влюбват се лудо и се обвързват. След цели 75 години прекрасен брак, Хелън умира на 16 юли, а на следващия ден си отива и Лес.

Това е абсолютно в духа „Заедно в живота и в смъртта“.



Партньори както в любовта, така и в престъпленията

Бони и Клайд. Те са ви познати вероятно с небезизвестното си криминално досие. Действайки като екип, са обирали банки, магазини и бензиностанции. Виновни са за убийствата на най-малко девет полицейски служители, както и на няколко цивилни. Били са млади и непокорни и са преобърнали представите за „приличните двойки“. През 1934 г. намират смъртта си заедно при полицейска засада.
Идеалните партньори срещу всичко и всички – истински разбивачи на митове! Признаваме си, че историята им е подправена с голяма доза романтика...



Омъжена за Берлинската стена

Това вече е доста шокиращо. Но е факт!
Ейжа Рита – придобила нестандартната фамилия – Берлинска стена, е „омъжена“ цели 36 години. Тя се „влюбва“ в стената, когато е едва на 7 години и я вижда за пръв път по телевизията. През 1979 г. се врича на маасивната бетонена структура.
Когато стената е свалена, Ейжа казва: „Те осакатиха съпруга ми“.
Заключение тук е трудно да бъде формирано.



Разделени за цели 60 години

Анна и Борис са разделени едва три дни след сключването на брака им. Докато Борис се сражава за Червената армия, Анна и цялото й семейство са осъдени на изгнание.
Неспособни да се свържат един с друг, те са прекарали по-голямата част от живота си разделени. Анна дори е мислела за самоубийство. По-късно обаче тя се омъжва повторно. След дълго издирване Борис също се отчайва и решава да продължи живота си с друга жена. След цели 60 години Анна разпознава възрастния Борис на улицата. Той също я вижда и се затичва към нея с думите: „Скъпа моя, търсих те толкова дълго... Моя съпруго, мой живот“. Победили жестоката несправедливост, двойката се жени отново и остават заедно до самия край. Ето това е непреходна любов.



Любов по време на геноцид

Герда Уайсман-Клайн и още 4000 жени еврейки, са принудени от нацистите да вървят в продължение на месеци. В края на дългото „пътуване“ оцеляват само 120 жени. Герда е изгубила всичките си близки. Оцелелите жени са изоставени в стара фабрика, без храна, за дни. Докато не се появява Кърт Клайн, който ги спасява. Герда разказва: „За мен, той изглеждаше като Бог.“ След година се омъжва за своя спасител и имат две прекрасни дъщери.
Четейки тези редове, можем да благодарим за живота, който имаме и всички шансове да бъдем щастливи в това време.



Закъснели за Любовта

Понякога е твърде късно... Дефи се разкайва за пропуснатия шанс да се ожени за своята приятелка, Сериния. Тя умира в автомобилен инцидент. Ето защо той се венчава с нейното безжизнено тяло.
Макар това да е странно, любовната печал може да подтикне човек към какво ли не.



Мъжът, разделил планина на две

Неоспоримо е, че през вековете се носят легенди, но и истини, за чудеса в името на любовта.
„Ще преместя планини за теб“ придобива съвсем нов смисъл. Един мъж го е направил буквално.
Известен като „Планинският мъж“, Дашрах Манжи, изгубва жена си, поради невъзможността да я заведе при лекар. Те живеят на изключително недостъпно място. След смъртта на неговата обична съпруга, тъгата и непримирението потдикват този мъж да раздели планината. Отнема му 22 години да прокопае път през нея. Той се отдава на тази мисия, с надеждата никой друг да не изгуби любим човек, поради същата причина, отнела му неговата жена

Както виждате, всичко е възможно, когато сърцето е захранвано с любов.

Автор: Наджим Расимова