Поразходихме се из нета и попаднахме на много любопитни факти, свързани със секса. От тях избрахме най-интересните и впечатляващитe разкрития и проучвания, направени през последните три години.

В следващите редове ви предлагаме да разберете откога съществуват секс играчките, как най-често приключват връзките, колко глави на Римокатолическата църква са починали по време на секс.

В американските щати Алабама и Мисисипи секс шоповете са абсолютно забранени.

Наскоро перуански археолози откриха голям брой секс играчки по време на разкопки на един от древните градове на индианците, разположен на територията на Перу.

Първият вибратор е изобретен през втората половина на 19-и век с лечебна цел. Той бил предназначен, за да се бори с женската истерия и гняв. Бил задвижван от енергията на парен двигател. Създател на иновативното изобретение е доктор Джордж Тейлър.

Папа Йоан XII е починал по време на секс.

Колкото и да не ви се вярва, кино иконата Мерилин Монро е имала сексуално влечение към жени. Това доказват нейни откровения в личния й дневник.

Една четвърт от пенисите са леко изкривени, когато са възбудени.

73% от 70-годишните мъже се намират все още в силен репродуктивен период, придружен с високо либидо.

По-пълните и закръглени представители на силния пол са по-добри в леглото от тези с нормално телосложение. Според изследванията сексуалният акт на дебелият мъж продължава около 7.3 минути, а този на по-слабия - 1.8 минути. Причината за разликата между пълничките и слабите мъже са любовните дръжки.

Мъжете, които са склонни да изневеряват, имат по-висока репродуктивна способност.

Според проучване, в което участват само жени, 78% от нежните създания споделили, че след хапване на черен шоколад сексуалното им желание значително се увеличава. Изследвания по въпроса действително доказват, че това се дължи на съдържащата се в черния шоколад аминокиселина L-аргинин – вещество, което усилва либидото, насочвайки притока на кръв към гениталиите.

Според допитване, отнасящо се до най-сексапилните професии, най-много от участниците от проучването (32%) посочват професиите танцьор и модел. На втора позиция в списъка се нареждати стюардесите, а на трета – фитнес инструкторите.

Средната скорост на еякулацията е 44.8 км в час.

Идеалният брой секс партньори е 10. Повечето от тях обаче не желаят да знаят за сексуалното минало на половинката си. Според статистиката само 35% от жените и 30% от мъжете държат на това.

Сперматозоидите съдържат протеини, които имат същият ефект против бръчки подобно на овлажняващите продукти с лифтинг ефект. Не че ви препоръчваме да замените любимия си крем с тях, но все пак...

Мъжете и жените имат горе-долу еднакъв вкус по отношение на порното с участието на известни личности. И за двата пола Ким Кардашиян е най-желаната жена, а на второ място се нарежда певицата Майли Сайръс.

Според скорошно изследване SMS-ът се окзава най-предпочитаният начин да сложиш край на връзката си. Така приключват взаимоотношенията си 25% от двойките. 18% предпочитат да сложат край на среща очи в очи. За да кажат, че искат да се разделят с половинката си, 20% се възползват от социалните мрежи. 15% пък разбиват сърца по телефона.

Един на четирима мъже изгася лампата по време на секс.

Според статистически данни жените с татуировки проявяват повече волност и свобода в сексуалните си връзки.

Само с 30-минутен активен секс стопяваме 200 калории.

Мъжете си падат по жени с по-закръглени форми и по-големи дупета. Закръглената форма подсказва на подсъзнателно ниво на мъжа, че жената срещу него е по-плодовита.