Много експерти предупреждават за втората вълна на глобалната криза, но милиардерите продължават да харчат луди пари за разкошни предмети, произведения на изкуството и редки коли. Представяме ви списъка на най-уникалните и скъпи играчки на богаташите.

Доналд Тръмп

Доналд купил от собственика на Microsoft Пол Алън частния му самолет Boeing 757 за 100 млн. долара и при това го тунинговал, украсявайки със злато коланите на седалките и санитарните пособия на самолета.



Ричард Бренсън

Предприемчивият британец си купил подводница, наречена „Necker Nymph” и я давал под наем за 25 хиляди долара на седмица. Подводницата позволява на пътниците да се наслаждават на 360-градусова панорама на подводния свят.



Лари Елисън

Шефът и съосновател на компания Oracle си купил имение в Малибу за 20 млн. долара. Комплексът включва басейн, тенис-корт и куп други блага, но основната му особеност и лифтът, свързващ задния двор с извисяващата се над него къща.



Дейвид Кох

Американският милиардер се отнасял доста скептично към глобалното затопляне и похарчил няколко милиона долара за да развенчае този мит. Вложил въпросните средства в закупуването на балон, който да обикаля над Америка в рамките на кампания против идеята за промяна на климата.



Леонардо Ди Каприо

Актьорът си поръчал хибриден седан Fisker Karma за 100 хил. долара. Същия екологичен автомобил искали да закупят Албърт Гор и още около хиляда души.

Очаквайте продължение.