Автор
Woman.bg

Любен Дилов изпрати "Лятото на тъжните курви"

Това лято ние от woman.bg бяхме щастливи. Но пък се оказа, че Любен Дилов познава едни момичета, които са били доста кисели, а лятото му е било повече от интересно. Или поне това сочат спомените на лирическия му герой, претворени в нестандартни ескизи в новата му книга – "Лятото с тъжните курви" на изд. "Ентусиаст".

Всъщност се оказа, че "това лято всички курви се влюбиха и платената любов бе по-тъжна от всякога.“ И така цели седемнадесет път в новата книга на Дилов, която е с бутикови авторки илюстрации от Онник Каранфилян.

С разкази – на границата на морала, но прекрачващи линията на дамския комфорт – Любо ни накара да си помечтаем да станем поне за малко истински кучки в неговия интригуващ свят. Е, да, разбира се в цялата история се появява и Синята брада. Обесен като убиец, а в последствие напълно оправдан, той намига приятелски на съвременните мачовци.

Според нас иска просто да ги успокои и да им покаже, че когато един мъж има истории за разказване, той има всичко, с което може да спечели една жена. А може и две. Но не бива да ги търси нито в мола, нито във фитнеса. Там често могат да се видят телата на момичета, които, ако питате Синята брада са си истински трупове.

Но... "Това не е класически творчески ексхибиционизъм. Дори не е някакво самохвалство." Това е просто Любо. Не го пропускайте.