Автор
Woman.bg

Луната в Рак – да „отплуваме“ към любимото си място

Луната навлезе в знака Рак (до 16/10 в 13:29 часа)

Всяко преминаване на Луната през този знак е период, през който реагираме много по-емоционално от обичайното. Възприемаме всяка дума, поглед или жест повече със тялото си и интуицията, отколкото с разум и логика. Това е времето, в което може да си позволим малко отдих от динамиката на социалния живот, да се приберем у дома или да „отплуваме“ към любимото си място, там, където ще се насладим на уюта и топлината от общуването ни с близки или любими хора. Независимо от отговорностите, ангажиментите или обещанията, времето когато Луната преминава през знака Рак се свързваме с детето в нас. То най-добре знае от какво се нуждаем и какво можем да дадем.

Когато не обърнем внимание на този детски призив ще бъдем възрастни и отговорни хора, но много пъти изпразнени от съдържание. Ще изпуснем красивият изгрев, няма да усетим вкусът на първата глътка кафе, какво остава за радостта от това, че всеки ден ни носи предизвикателството за ново приключение. Ракът е онзи грижовник, който ни помага като мъдрата стара жена да открием смисъл във всичко което правим. Да открием кога сме щастливи и защо, кога сме нещастни и защо. Когато животът ни е лишен от смисъл е все едно да посадим роза в сърцето на Сахара. А смисълът е като магическа и алхимична смес, за която рецепта няма. Но Ракът като безмълвен шаман винаги успява да провокира желанието ни да намерим правилните съставки, смесени в деликатно балансирани дози.

Всяко желание, усещане, емоция или копнеж по време на този транзит са тайният еликсир, който от рождението си търсим. Еликсирът на щастието и любовта. Едва ли ще го намерим в зависимите връзки, в доминацията, в горчивината от предателство или обида, в бягството или в ролята на жертвата. Той е невидим за очите и недостъпен за разума. Може обаче да го открием в новопоявилото се чувство или емоция, които ни стимулират да обичаме, да флиртуваме, да творим или просто да се наслаждаваме. Само тогава ще бъдем хората, които искаме, а не вечно недоволни невротици.

Материалът е предоставен от: