Автор
Woman.bg

Луната в Овен – ако искаме да кажем не, сега е моментът

Луната навлезе в знака Овен (до 5/10 в 23:33 часа)

Навлизането на Луната в знака Овен, всеки път ще ни напомня, че краят отбелязва началото на нещо ново. По време на Рибите, несъзнателно изпитваме потребността да оставим някои неща в миналото за да започнем на чисто или да продължим без план и посока. Но Овенът е силен катализатор, почти като „трън в петата“ за да предприемем действия, които в друга ситуация не бихме имали кураж. Ако искаме да кажем не, сега е момента. Ако се налага най-накрая да ни чуят, отново сега е момента. Това е времето, през което се свързваме с усещането ни за независимост. Понякога може да се наложи да отхвърлим някой или нещо, особено ако ни действа регресивно, а периодът на транзитната Луна през Овен ще ни помогне да го направим.

Транзитът на Луната през този знак ще ни изпълни с волята да заявим пред околните, кои сме, какво искаме и как да го постигнем, а ако на някой не му харесва, то си остава негов проблем. Това е периодът, през който полагаме основата на проект, връзка или дори идея, с очакването да стигнем до крайната цел. Когато Луната преминава през Овен, неусетно ставаме по-смели и уверени в себе си. Знаем какво искаме, но как ще го постигнем, понякога е под въпрос. Овенът ни съживява, но и бързо прегаря емоцията и копнежът, особено ако не се случи тук и веднага, но поне може да изразяваме какво чувстваме, от какво се нуждаем и да го потърсим.

Независимо дали сме по-апатични и спокойни по природа, транзитът през този знак ще извади на повърхността цялата ни страст. Овенът ще ни провокира да се освободим от всичко излишно, което ни възпира или дърпа назад. Възможно да се противопоставим на всички очаквания, отговорности и задължения, които светът отправя към нас. Понякога е добре да правим само онова, което чувстваме, че ни прави щастливи, пълноценни и цялостни, По-добре е вместо да търсим съветите на околните да се вслушаме в собствения си вътрешен глас. Овенът ни събужда за да поемем дълбоко въздух и да бъдем такива, каквито искаме да сме, а не да влизаме в неподходящи или бутафорни роли.

Материалът е предоставен от: