Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Луната е в знак Овен - ще бъдем импулсивни и нетърпеливи

Луната е в знак Овен - Хората стават по-инициативни, по-импулсивни, по-хазартни, търсещи новото. Повишава се физическата активност. Проявява се нетърпение, искане да стане всичко и веднага. Не изяснявайте отношенията си – вместо това още повече ще се усложнят. Уязвими са главата, мозъкът, ушите, очите, зъбите. Необходимо е да се занимавате с профилактика на съответстващите заболявания. По-малко четете и стойте пред компютъра. Подходящо за масаж на главата и лицето. Направете подхранваща маска. Не посещавайте зъболекар. Препоръчва се натоварване на кръста и долната част на гръбначния стълб. Може да се правят всякакви упражнения оформящи талията. Любовните авантюри, подписване на договори е желателно да отмените. Не се преуморявайте нито физически, нито умствено.

Новолунието настъпва в 05:58ч. в знак Овен. 1-ви лунен ден е много кратък и трае до 07:39ч.

2 лунен ден (от 07:39 до 08:13 на следващия ден) - Според авестийската традиция 2-ри лунен ден е като бял лист, в който предстои да пишем през новия лунен месец. Да не се дава воля на нисшите инстинкти. Хубаво е да се прояви щедрост. Старайте се да мислите позитивно и си представяйте всичко, към което се стремите по най-добрия начин. Ако вашите желания са силни и чисти, те непременно ще се сбъднат в най-кратки срокове. Използвайте да построите своя ментален модел (подробно планиране) на събитията и делата за предстоящият лунен месец. Избягвайте ненужните контакти. Денят е преизпълнен, пренаситен с апетит. Човек може да изпита желание да погълне всичко, не само храна. Но всичко, което приеме трябва да се усвои, иначе ще стане затлачване в организма. Усещанията на тялото в този ден са като тест, който ни показва кое е полезно и кое е вредно за нас. Ако си представите хора или храна и ви се повдигне, значи са вредни и трябва да ги избягвате. Необходимо е да се развива щедрост и умение да отдаваме на другите. Не само ние да вземаме, но и да даваме на другите. Не трябва да има съжаление за онова, което даваме.

Подстрижка – подобрява здравето и състоянието на всички органи на чувствата – очите, слуха, прочиства носовите канали. Освен това подобрява работата на отделителната и храносмилателната системи. След подстрижката в този ден, косите ви може да започнат да се навиват.

Покупки – може да купувате само това, което ви е крайно необходимо.

Сънища – Образите на сънищата ви могат да послужат като пряко указание как да действате, но трябва да ги тълкувате правилно, а не да ги приемате буквално. Сънищата биват конкретни и ярки, което улеснява тълкуването им.