Какво си представяте като чуете думата лукс? Може би скъпи дрехи, бижута, гримове и обувки? Нека ви разкрием и другата страна на това определение.

Всичко, което ни е комфортно и ни кара да се чувстваме красиви и стилни, можем да наречем „лукс“. А нима удобството се крие в това да събираме средства за чанта на определена скъпа марка, последен модел, месеци наред? Сигурно за някои е, но за повечето от нас, едва ли.

Когато избирате аксесоарите, грима и дрехите си, трябва да ги съобразите с фигурата, кожата и цялостното си излъчване. Понякога и най-евтините дрехи могат да изглеждат сякаш са от скъп бутик, а пък дизайнерските дрехи да стоят обикновено. Затова не се вманиачавайте да изглеждате „скъпо“, много по-важно е да сте интересни.

Бъдете практични и пазарувайте, според възможностите си. Повярвайте, луксът може да се крие и в любимия ви топъл пуловер, съчетан с удобни дънки и новите ви прелестни обувки. Дрехите са ни скъпи, когато са от хубава материя и когато цветът и кройката ни отива. Не сте ли виждали жени, които са с облекло, неподходящо за фигурата им, но единственото, което ги интересува е да са от най-новите дизайнерски колекции? Да, комично е, а не е това целта им. За да не изпаднете в подобна ситуация, следете единствено собствените си естетически възгледи. Не се старайте да демонстрирате стандарт, който ви е трудно да поддържате и не се водете сляпо по модните тенденции. Бъдете практични, уникални и креативни.

Какво по-хубаво от топло красиво дълго палто в студеното време? Съчетано с удобни дрехи и обувки, то е прекрасно и стилно решение.

Можете да заложите и на пуловер или яке с дълъг косъм. Не се страхувайте да експериментирате с цветове и материи. Луксът е и в това да бъдем по-различни от останалите.

Много често във всекидневието си забравяме за дрехите, които ни правят женствени. Дами, не пренебрегвайте роклите и полите. С тях ще ви е удобно, също колкото и с панталоните. Комбинирани с дебел чорапогащник или клин, те са идеални и за студените месеци.

В никакъв случай не оставяйте шаловете на заден план. Те са префектният аксесоар, предпазващ ви от студа. Разполагате с голям избор от всякакви шалове. Освен това можете да ги слагате по много различни начини. И не забравяйте - шалът и палтото са уютът ви извън вкъщи.

Слънчевите очила са подходящи и през есента. Не ги прибирайте още в първите по-хладни дни. Понякога и в студените сезони слънцето напомня за себе си.

С вълнена рокля и красиви велурени или кожени ботуши няма как да сбъркате. Няма нищо по-удобно и стилно от топла вълнена рокля. Още по-уютно ще се чувствате, ако е с дълга дължина. А ако искате да покажете хубавата си фигура, изберете такава с кройка по тялото.

Някои стилисти в последно време предлагат, когато навън е много студено и ни се налага да излезем, да вземем любимото си одеяло. Можем да го използваме като шал или като пончо. Така домашната атмосфера ще е навсякъде с нас, а нима това не е лукс?

Не забравяйте: ако се чувствате красиви и облечени сякаш за милиони, така и ще изглеждате.