Искате да се возите в частен самолет до някоя екзотична дестинация, да хапвате нетрадиционни храни и да пиете скъпо шампанско?

Самолетните компании се надпреварват какво и как да предложат повече на своите пасажери, така че да се чувстват добре, въпреки сумата, която ще трябва да платят.

Foodpanda подбира 5 от най-луксозните ястия, които може да опитате на борда на самолет:

1. Ако пътувате в бизнес класа на Новозаландските авиолинии, ще се насладите на печена сьомга със смрадлика за предястие, печено пиле с шафран, бял боб и гарнитура от хумус от тиква и карамел. За десерт ще опитате пана кота с бял шоколад и розова вода.

2. Ако пътувате в първа класа на Японските авиолинии, ще се насладите на октопод с тиква или говеждо в сусамов сос.

3. Със сигурност едни от най-добрите авиолинии са тези на Арабските емирства. Там ще опитате пушена кокошка с мандарини или говеждо месо с кокосово мляко. За десерт ще ви предложат ягодов пай и богат мини бар.

4. В друга авиокомпания отново от Арабските емирства, ще се насладите на домашен уют в тристаен апартамент сред облаците. Тези, които изберат полет в „Residence” ще имат личен готвач, който да задоволи всеки каприз. Едно от най-добрите ястия е фуа-гра с боровинков сос.

5. В челната петица се нареждат и Корейските авиолинии, които ще ви посрещнат на борда с коктейл в ръка. Отдайте се на насладата от вкусни корейски ястия като пикантна юфка или пилешка сума с женшен.