Така и не успяхме да разберем смисъла на това да платиш огромна сума пари за дизайнерска козметична чантичка.

Да, ясно ни е, че при споменаването на думата „дизайнерски“ цената на който и да е продукт скача десеторно. Но не разбираме що за жени биха похарчили 200 евро, та дори и повече, за несесер за гримове?

В интернет пространството съществуват модни и бюти блогове/влогове, в които се правят ревюта на скъпи бели и декоративни козметики, както и на дизайнерски аксесоари за лице и тяло, част от които неизменно са и несесерите.

Млади момичета, възприемащи блогърките като гурута в света на красотата и престижа, израстват с представата за стандарт, който е редно да преследват, за да бъдат винаги на ниво. Този стандарт обаче налага една изкривена представа за понятия като разум, пестеливост и качество.

Кажете каква е разликата между козметична чантичка от 20 лева и такава от 200 долара? Направени са от почти едни и същи материали, побират едно и също количество продукти, могат да се похвалят с разкошни дизайни и разцветки. Разликите помежду им са в това, че тези от 20 лева не са украсени бляскави камъни Сваровски (страшна глупост, ако питате нас), не са направени от първокачествена кожа (дизайнерите не рядко посягат към извратени материали като кожа от пони, например) и не лъжат потребителите, а си признават, че са произведени в Турция или в Китай.

Представяме ви едни от най-скъпите козметични чантички, дело на големи имена в модната индустрия и вероятно мечта за тоалетката на всяка гранд дама. Преценете сами дали си струва инвестицията.

Anya Hindmarch
€195

Anya Hindmarch
€350

Mulberry
€275

Miu Miu
€260

Smythson
€255

Bottega Veneta
€360

Sophie Hulme
€250