Бирени“ супи обикновено се приготвят в бирарии, предлагащи кухня. Дори ако не обичате бира, тази вкусна супичка със сигурност ще ви хареса.

Продукти:

* 900 гр. лук;
* 2 супени лъжици зехтин;
* 100 гр. краве масло;
* щипка сол и щипка черен пипер;
* 1 глава чесън;
* 5 чаши телешки бульон;
* 1 чаша тъмна бира;
* сухари;
* кашкавал.

Начин на приготвяне:

Обелете лука и го нарежете на пера. Запържете го в голяма тенджера на среден огън със зехтина, маслото, солта и пипера. Разрежете главата чесън на две и я добавете в тенджерата. Намалете температурата до минимум и гответе до карамелизиране на лука. В друга тенджера кипнете телешкия бульон и добавете в него лука. Варете на бавен огън един час. После добавете бирата. Междувременно загрейте фурната до 200 градуса. Разпределете супата в купички и добавете в тях сухари и настърган кашкавал. Печете порциите, докато кашкавалът не се разтопи.

Четете още: Вкусна супа от карфиол