Вместо да се състезава на зимните игри в Сочи, американската топскиорка е на хиляди километри от олимпийските писти.

Линдзи Вон се възстановява след операция на коляното, но въпреки това дефилира в тоалет от Синтия Роули (който не скриваше белега й) в рамките на модната седмица в Ню Йорк.

Традиционното благотворителното ревю на знаменитости в червени рокли The Heart Truth Red Dress Collection 2014 е част от кампанията за борба със сърдечните заболявания при жените Go Red For Women, която отбелязва 10-годишнината си.

Месец преди откриването на игрите в Сочи (довечера от 18 ч. пряко по БНТ, напомнят от bulevard.bg) Линдзи оповести в своя "Фейсбук" профил, че няма да вземе участие в олимпийските ски-спускания, тъй като коляното й все още не е достатъчно стабилно и се налага нова операция.

Звездата на алпийските ски сега има друга цел - световното през февруари 2015, във Вейл, щата Колорадо, където тренира и живее от 11-годишна заедно с майка си. Линда Крон, която получава инсулт при раждането й, днес помага на дъщеря си в периода на възстановяването и участва заедно с нея в кампанията на "Проктър енд Гембъл" "Благодаря ти, мамо".

Миналата година започна зле за нея - тежка контузия по време на световното я извади от строя; финализиран бе разводът й с колегата скиор Томас Вон, с чието фамилно име тя печелеше златните си медали от 2008 г. насам.

Скоро обаче Линдзи намери нова любов в лицето на най-прочутото име в голфа Тайгър Удс, а тази година се сдоби и с домашен любимец - Лео.

Деветмесечното куче било взето от приют за бездомни животни и също като стопанката си има травма на коляното, след като навремето било ударено от лека кола.

Междувременно 29-годишната скиорка, която се е спускала по пистите и у нас, позира за февруарския брой на списанието за фитнес и здравословен начин на живот "Селф".

Пред американското издание тя говори за борбата си с депресията, живота с Тайгър Удс, сравнява се с кльощавите холивудски звезди и а на въпроса защо е толкова безстрашна - не само на ските, но и в живота като цяло - отговаря:

"Какъв е смисълът човек да се страхува? Падала съм милиони пъти. Ако човек се плаши от такива неща, никога няма да може да се наслади на живота. Живее се веднъж, шансът е един, така че трябва да се забавляваме..." (Цялото интервю - в Sportal.bg).