Автор
Woman.bg

Lifa e твоят ключ към приказния свят на планината през зимата

Януари е. Улиците пустеят. Минусовите температури са сковали всичко живо навън. Като че ли всеки е изпаднал в зимен сън. Чака пролетта. Чака свежият полъх на прераждащата се природа. Вие обаче не е нужно да се поддавате на ниските температури, да се заключвате в своя дом и със затаен дъх да чакате термометърът да прескочи нулата. Не се оставяйте да ви “обгърне” летаргичното настроение. Напротив, зимата крие своя невероятен чар, зимата носи своето вдъхновение и е единствено въпрос на избор дали вие ще го уловите и ще се отдадете на открилата се пред вас приказно красива зимна картина. Особено горе в планината. Опълчете се на студа, съберете кураж, излезте и му покажете, че вие сте по-силни и по-смели от него.

Не бъдете обаче глупави! Не се оставяйте вдъхновението от “снежната приказка” да ви заслепи. Подгответе се добре, защото със зимата шега не бива. Едно от най-важните условия, за да имаме успех в планината през зимата, за да я покорим, е нашият собствен комфорт. Такъв обаче ние ще имаме единствено ако се подсигурим добре предварително. Съвременният начин на обличане в планината и на открито се състои от три технични слоя дрехи, които да ви предпазят във всякакви атмосферни условия. Философията на обличането на слоеве помага да сте гъвкави и защитени при всякакво време. При добър избор и правилна комбинация на облекло и екипировка няма да треперите от студ, нито ще се потите от горещина в планината.



Какво обаче е важно да знаем? Целта на трите основни слоя е да се постигне равновесие между отделяната и отдаваната от тялото топлина. Облеклото контролира топлинния транспорт, но той се влияе и от много други фактори като вашата кондиция, степента на активност и температурата на околната среда. Имайте предвид, че чувството на комфорт е различно за всеки човек, така че резултатите могат да се разминават. Най-добрият начин да установите, дали една, или друга дреха ще ви свърши добра работа, е класически. Това e способът „проба-грешка”, многократно изпитан от десетки хиляди туристи, катерачи и алпинисти. За да сте максимално защитени, е добре да имате под ръка три слоя специализирано облекло – водоустойчив отвеждащ горен слой (мембрана), изолиращ (междинен) и предпазващ тялото слой.

Термобельото с технология “Lifa” на Helly Hansen притежава изключително добра способност за отвеждане на влагата от тялото, като същевременно запазва и регулира неговата топлина. Когато извършвате силни физически натоварвания на открито, потта, която се отделя от тялото, може да ви накара да изпитате студ и да почувствате силен дискомфорт. Понякога, когато условията са екстремни, това дори може да бъде фатално. Lifa Stay Dry технологията се основава на използването на специални влакна, които са конструирани по съвсем различен начин в сравнение с повечето base layer облекла на пазара. Когато тези влакна бъдат изложени на влага, те я абсорбират и веднага я отвеждат далеч от вашата кожа. Това позволява на влагата да се изпари във въздуха или да премине безпроблемно в следващия защитен слой на облеклото. По този начин тялото ви остава сухо и получавате необходимия комфорт дори и при силни натоварвания.

Технологията Lifa е създадена от Helly Hansen през 1970 година и бързо се превръща в международен хит. През последните 15 години са въведени над 50 промени и подобрения в технологията и структурата на материята. Днес термобельото с технология Lifa се използва от хората в над 45 държави от 5 континента. To e предпочитана екипировка от канадския алпийски ски отбор, финландския отбор по ски бягане, както и от много планински професионалисти, моряци и други взискателни към своята екипировка спортисти.

Live Life with Lifa!

(в материала има продуктово позициониране)