Днес ще ви покажем една страхотна рецепта с хрупкави картофи и песто, идеална за вечеря и парти вечер с приятели.

Необходими продукти:

- Пресни картофи
- Зехтин
- Морска сол
- Песто или пресни подправки

Начин на приготвяне:

В гореща и подсолена вода добавете картофите и ги сварете. След това загрейте фурната на 220 градуса. Намажете една голяма тава със зехтин и поставете лист за печене.

Наредете картофките и леко натиснете надолу всеки един вилица, за да се сплескат леко. Поръсете всеки картоф със зехтин и морска сол, а отгоре с четка ги намажете с малко песто или с босилек. Печете около 20-25 минути, докато картофите са добре запечени и вече хрупкави.

Четете още: Диетична пица с рикота и смокини