Обожаваме картофи, а тази рецепта с хрупкави картофи е иеална за вас и вашите гости. Прави се лесно и бързо.

Необходими продукти:

1 кг картофи
Зехтин
Морска сол на зърна
Песто (или пресни билки/подправки)

Начин на приготвяне:

В гореща и подсолена вода добавете картофите и варете, докато вече можете лесно да ги прободете с вилица.

След това загрейте фурната на 220 градуса. Намажете една голяма тава със зехтин и поставете лист за печене.

Наредете картофите и леко натиснете надолу всеки един с вилица, за да се сплескат. Поръсете всеки един картоф със зехтин. А отгоре с четка ги намажете с малко песто или с босилек и сол. Печете около 20-25 минути, докато картофите са добре запечени и вече хрупкави.

Четете още: Вреден навик: Храна на бързи обороти