Обичате ли кроасани? Ето няколко рецепти, в които те са главно действащо лице. Освен това са и много вкусни. Пробвайте ги.

Летен десерт

Продукти: 3 кроасана със шоколад, 1/2 литър прясно мляко, 3 яйца, 1 ч.чаша захар

Начин на приготвяне: Кроасаните се нарязват на колелца и се нареждат в тава. Яйцата, млякото и захарта се разбиват като за крем-карамел. Кроасаните се заливат със сместа и се пекат около 20 минути, на умерена фурна. Десертът се сервира охладен.



Торта с кроасани

Продукти: 4 кроасана, крем за торти или пудинг на прах, 200 гр течна сладкарска сметана, 400 гр прясно мляко, захар и бисквити за украса

Начин на приготвяне: Кроасаните се нарязват на тънки филийки, нареждат се в облепена с фолио форма, поливат се с малко подсладено мляко и отгоре се намазва приготвеният от сметаната и готовата смес крем, като се оставя малко за украса. Отгоре се редят пак кроасани, като леко се поливат с мляко. Оставя се в хладилник да стегне и се обръща с долната част нагоре в поднос. Украсява се със сметаната, карамелизирана захар и начупени какаови бисквити.

Ябълков сладкиш с кроасани

Продукти: 125 гр пакетче масло, 20 мини кроасани с крем, 4 ябълки, 5 супени лъжици захар, 4 яйца, 1/2 литър прясно мляко, 1 ванилия, канела

Начина на приготвяне: С малко от маслото намазвате страните и дъното на тавичката, а останалото разтопявате. В тавичката плътно нареждате кроасаните, върху тях обелените и нарязани на тънко ябълки, поръсват се с канелата и захарта и се заливат с разтопеното масло. Пече се в предварително затоплена фурна за 15-20 минути. Сладкишът се залива с разбитите яйца, млякото и ванилията и се пече още 20 минути. Поднася се студен.

Вишнев пудинг с кроасани

Продукти: 1 ч.ч. почистени от костилките вишни, 3 кроасана с крем „Брюле“, 2 с.л. масло, 4 с.л. нишесте, 1/2 л прясно мляко, 4 яйца, 1 вани­лия

Начин на приготвяне: Кроасаните се нарязват на малки кубчета. Нишестето се размива в прясното мляко. Прибавят се захарта, жълтъци­те, разтопеното, но не го­рещо масло и ванилията. Сместа се бърка, докато стане еднородна. Изсипва се в тавичка. Прибавят се парченцата кроасани и виш­ните. Накрая с леко разбъркване се слагат разбитите на сняг белтъци. Пудингът се вари на водна баня в умерено загрята фур­на, докато се стегне, препоръчват от dete.bg.