Кучета, котки, риби, птици и други домашни любимци отдавна са неветроятни спътници за техните собственици. Една от най-забележителните им характеристики е безусловната любов, която предлагат.

Някои от вас, които имате или сте имали домашен любимец, познавате ползите от тези любящи същества в живота си.

Четете още: Упражнения с домашния любимец: Вижте как!

Домашните любимци, които са най-добрият приятел на човека предоставят много ползи и са не само добра компания за хората, но имат и много ползи за здравето. Лечебните заедения и хората изцяло признават и приемат лечебното влияние на тези животни върху човешкото същество.

Проучвания показват, че простото галене на домашен любимец, като куче или котка може да намали сърдечната честота, дихателната честота и кръвното налягане. Дори отглеждането на рибки в аквариум създава подобни ефекти. Действа успокояващо и медитативно.

Много приюти за животни започват да въвеждат посещения за лечебни домове и насърчаване на лечебната енергия за толкова много възрастни хора. Това определено действа успешно за намаляване на стреса, както и улеснява социалните взаимодействия. Също така насочва хората с общи интереси да се обединяват и да общуват повече. Много добре рефлектира върху хората, които са имали домашен любимец, в спомените си, те си спомнят щастливите времена.

Лекуват ли домашните любимци?


Изглежда, че хората са по-открити, когато са около животните. Животните са чудесни за децата в рехабилитационните центрове. Така наречената „Терапия с домашни любимци” се признава все повече. Тя също така насърчава собствениците им да споделят истории, снимки и описания на техните домашни любимци. Това е начин хоррата да се опознават помежду си.

Световната любов към домашните любимци се простира до клубни членства, предавания с домашни любимци, списания. Много от хората, когато загубят домашен любимец страдат сякаш са загубили обичан близък човек. Домашните любимци заслужават човешката любов, защото дават толкова много от гледна точка на общуване и безусловна любов.

Четете още: Кученце и бебе растат, докато спят