Автор
Woman.bg

Лейди Гага изригна срещу музикалния бизнес

Лейди Гага разкритикува производителите съвременна поп-музиката, заявявайки, че тя "убива младежта".

В интервю за радио BBC One, цитирано от в. "Дейли телеграф", тя обвини, че контролът на корпорациите действа като отрова върху музикалната индустрия.

"Това е смърт за изкуството и убива младите хора като фаст фууд. Първоначално тя е приятна като вкус, но ако я консумираш години наред можеш да надебелееш, да се разболееш и да умреш", подчерта певицата.

Звездата призна, че тя "просто би искала да храни почитателите с добра храна" и обясни, че няма да позволи да се намира под контрола на корпорациите, които не знаят какво искат.

Два дни след интервюто стана известно, че певицата е теглила кръст на дългогодишното си сътрудничество с мениджъра си Трей Картър, като обясни това с "творчески разногласия". Новината се обяви само дни преди да излезе третият й албум. Лейди Гага обясни, че смята музикалният корпоративен свят за ужасен и мрази, че в него постоянно й казват какво да прави.

Според нейните думи последният й албум, който излезе по-рано този месец, трябва да пренесе музикалната индустрия в нова епоха, където поп-културата е движена от изкуството.