Вече сме големи момичета, но слабостта ни към свежите, забавни и професионално пипнати рисувани филми си остава все така пословична.

Какъв по-добър пример за шедьовър на анимационното изкуство от филмите „Ледена епоха“? Няма друга по рода си версия на живота от праисторическата ера, подходяща както за от малки, така и пораснали зрители.

Още от ученички сме фенове на „Ледена епоха“ и с носталгия си спомняме момента, в който го пуснаха в кината. Помним първата част, в която безнадеждно се влюбихме в героите. Всеки уникален сам по себе си - катерицата с огромните очи, която ни напомня, че трябва винаги да преследваме това, което искаме, благостта в очите на мамута Мани, сладката глуповатост на Сид и хладния чар на Диего.

И докато първата част се съсредоточаваше в мисията да бъде спасено малкото човешко бебе, а втората върху срещата на любимия ни Мани с неговата сродна душа, нямахме търпение да разберем какво ни готви новата, последна част, носеща обещаващото име „Големият сблъсък“.

Екипът на редакцията ни стана свидетел на третата част от епичното гонене на най-известния жълъд в света. О, да, гоненето продължава с метежна сила, но този път е с една идея по-смешно, съдбовно и запомнящо се. Във филма „Ледена епоха. Големият сблъсък“ видяхме добрите ни стари познайници Сид, Мани, Диего и останалите симпатични и не толкова симпатични герои. Този път им се наложи да напуснат дома си, за да се впуснат в шеметно приключение-пътешествие.

Онова, което винаги ни е харесвало в трилогията за ледената епоха, не са само колоритните герои и ситуации, пресъздадени брилятнто от изключителния екип аниматори и сценаристи. Впечатлението, което оставя у нас поуката от този привидно небрежен и забавен филм, е важна за всеки от нас – независимо как се променят обстоятелствата и светът около нас, трябва да намираме начин да се приспособяваме и да продължаваме да творим живота си по най-запомнящ се начин.

На официалната премиера на филма в София присъстваха част от актьорите, които озвучават любимите анимационни герои на български - Василка Сугарева, Георги Тодоров, Явор Караиванов, Стефан Къшев, Теодор Христов, Борислав Димитров – Бобо, Симона Нанова - режисьор на дублажа, Десислава Софранова - музикален режисьор, Васил Новаков- изпълнителен продуцент, Христо Дерменджиев – преводач на цялата поредица от филмите за „Ледена епоха“.



Освен тях, премиерата уважиха и известни медийни лица – чаровните телевизионни водещи Станислава Кара и Константина Живова, водещият Андрей Захариев, популярни блогъри и специални гости и партньори на филма.



Всеки, осмелил се да се подложи на 100-минутно спиращо дъха изживяване, бе посрещнат от реалистично изглеждащ сух лед, засилващ усещането за ледената прохлада от света на праисторическите ни приятели. Разбира се, снимките с герои от филма бяха не само достъпни, но и задължителни – според скромното ни мнение, такава възможност не е за изпускане!

Хуморът, иронията и сърказмът са точното количество, за да ви накарат да забравите всички тревоги и да се отдадете на това кино удоволствие. Но и нещо повече може да се случи – настройте сетивата си да узнаете какво е то!



Независимо дали сте малки, или големи почитатели на филма, се отправете към магазин на Lidl, за да видите какви изненади ви очакват там. Във веригата се предлагат редица продукти с любимите ни екранни герои – дрешки, спални комплекти, детски книжки, както и уникалните плюшени играчки на героите от филма.

В момента можете да получите по една Ice age точка за всеки 20 лева от стойността на покупките ви. Съберете ли 10 точки, то ви очаква страхотен подарък - една от 6 плюшени играчки Ледена епоха – Скрат, Мани, Сид, Диего, Шира или Бък.

Бъдете бързи и се възползвайте от промоцията на „Ледена епоха“, защото тя важи от 11 юли до 28 август или до изчерпване на количествата. Всички детайли и условия по кампанията, можете да научите на: http://www.lidl.bg/iceage

Лятото на 2016-а година ще бъде запомнено подобаващо – „ледено студено“ и много забавно. И нали не забравихте поуката?! Умението да се приспособявате и към най-шантавите условия, да излизате от ситуациите с хумор, мъдрост и вярност към себе си и близките ви хора, може да се окаже смисълът на всичко. А, сега е време за приключения!