В слънчевия следобед на 23-и ноември се озовахме на блестяща лекция, изнесена от един от най-високо ценените натуропати и Шуслеров терапевти в света графиня Ангелика Волфскийл.

За пети път тя гостува у нас по покана на Европейското общество по интегративна медицина в България, с подкрепата на Немския хомеопатичен съюз.

От нея научихме изключително интересни неща по повод така широко разпространените днес заболявания на женската полова система - поликистозни яйчници, миома и ендометриоза.

Интересен е подходът на графиня Ангелика Волфскийл към своите пациентки, на които тя препоръчва освен конкретно лечение с хомеопатия, в това число и най-вече с Шуслеровите соли, така също и лекуване чрез промяна на начина на живот. Не е тайна за никого, че движението, хубавата храна и позитивните мисли са ключ към едно здраво и щастливо тяло. Но е важно да чуем и зова на природата, която ни е отредила ролята на създателки, на майки.

Графиня Ангелика Волфскийл припомня, че в съвременното ни общество жените сякаш забравят за своята роля, живеейки все по-упорито по мъжките закони – на всяка цена издигане в кариерата, практикуване на бойни и други агресивни спортове, отлагане на най-ценното в живота – създаването на ЖИВОТ. Всичко това води до неимоверно нарастване на случаите на заболявания на женската полова система.

По данни и информация за здравето на жените в Европейския съюз заболяванията този тип заболявания водят до сериозно влошаване на качеството на живот, като в редица случаи застрашават и репродуктивните възможности. Причини за репродуктивни проблеми вследствие на патология най-често са: възпалителни процеси и инфекции, ендометриоза, аномалии на яйчниците, хормонален дисбаланс при поликистозни яйчници и др. Отлагането на бременността на все по-късен етап е сред причините за скока в заболяванията от миоми и кисти на яйчниците.

Много жени търсят помощ поради възпалителни заболявания на влагалището или шийката на матката, които могат да доведат до безплодие или извънматочна бременност. А под влияние на неблагоприятни фактори от околната среда, стрес и заболявания все по-често се наблюдава преждевременно навлизане в пременопауза и менопауза, които могат да отключат сърдечносъдови заболявания, остеопороза, рак на гърдата и др.

Как с природолечение може да се съхранят репродуктивните възможности и да се излекуват редица заболявания, без да се стига до хирургична намеса и до редица неблагоприятни за здравето на жената последствия?

Един от най-популярните немски натуропати и Шуслеров терапевт графиня Ангелика Волфскийл дава своите съвети по тези проблеми въз основа на дългогодишната си практика с природни методи, хомеопатия, китайска медицина, ирисова диагностика, аюрведа, Шуслерова терапия и др.

Прочетете съветите на графиня Ангелика Волфскийл относно:

Поликистозни яйчници – болестта, скрита зад много „лица”

Миоми – водеща причина за гинекологични операции

Как да се справите с Ендометриозата?

Ангелика Волфскийл вече 30 години помага на своите пациенти с най-различни методи от холистичната медицина: хомеопатия, Шуслерова терапия, енергийна терапия, ирисова диагностика, традиционна китайска медицина, аюрведа и др. Тя е сред най-популярните и квалифицирани лектори по темите „Здравословно хранене” и „Биохимията на д-р Шуслер”. Преподавател е към Свободния съюз на натуропатите в Германия и ръководител на школата за натуропати SURYA. Книгата й „12-те соли на живота” е един от най-успешните и високо оценени от критиката наръчници по Шуслерови соли в немскоговорящите страни. „Шуслерови соли за деца” е първото българско издание на нейния наръчник за лечение на детските болести с помощта на Шуслеровата терапия.