Преди няколко дни се видяхме с приятелка, която ни сподели желанието си да се реориентира професионално. Съпруга, майка и... жена, разбира се, тя иска да разполага със своето време, така че да може да се грижи за себе си и семейството си. Успоредно с това иска да има сигурен доход, осигуряващ й финансови стабилност и спокойствие.

Погледнахме се всички в очите и се замислихме. Мисъл, която се оказа глобална. Десетки дами по света мечтаят за професионално развитие, ново начало, продължение на кариера и не само. "Затова съществува Linkedin" - биха казали някои! Ние ще ги поправим, споделяйки, че в мрежата съществува пространство, предназначено (само) за жени.

Полет над LandIt гнездо

"За съжаление, жените, които търсят професионално развитие не знаят откъде да започнат. Дали за нова работа, стартъп и/или друг кариерен стремеж," пояснява Шейла Марчело, съосновател на социалната мрежа, пред медиите.

За да могат жените по света да се ориентират правилно на работния пазар, LandIt предлага множество услуги, включително връзки с обществеността, оценяване и подобряване на автобиография и др. Всичко това и повече е напълно безплатно! Каква по-хубава новина от тази за едно ново начало.

И вместо да търсим богат съпруг в Tinder, нека работим за себе си.