Чували сме хиляди митове за това какви мъже са италианците – страстни любовници, чаровни прелъстители, а някои жени дори ги определят като „най-красивите мъже на света“. Замисли се за визията, излъчването и ангелския глас на Ерос Рамацоти и Тициано Феро и ще се сетиш за какво говорим!

Представяме ти нашето топ 10 на положителните качества на италианците, заради които си струва да си вземеш един Марко или Чезаре(най-популярните имена на мъже в района на Рим) за гадже. Следващият път, в който пътуваш до страната на най-апетитната кухня, не забравяй да се оглеждаш много добре – любовта на живота ти може да е точно на ъгъла на някоя кокетна малка италианска уличка и да чака тъкмо теб!

(Наистина) са много добри любовници!

Няма какво да увъртаме – определено останалите народи имат какво да научат от италианците в сексуално отношение. Успяват да накарат жената да се чувства желана, въпреки недостатъците на фигурата й например, като за повечето от тях идеалът за женска красота е фигурата на Венера Милотска, която ама никак не е на слаба манекенка с кльощави крака.

Още по темата четете тук: 5 места в Италия, които всеки любител на виното трябва да посети



Обръщат внимание на детайлите, винаги изглеждат като излезли от реклама

Дори най-обикновения мъж в градския транспорт – без значение на каква възраст, задължително е много добре облечен, със шалче и адски добре подбрани детайли в облеклото. Интересното е, че мъжете в Италия се поддържат много по-добре от жените и в този смисъл са много по-привлекателни.

Романтични са

Няма по-големи мечтатели и романтици от италианците. За тях е чест да те заведат на ресторант на свещи в най-красивия квартал, да платят сметката, да пият с теб вино и да те държат за ръката, докато се възхищават на прекрасните ти очи.

С тях има моменти тип „Три метра над небето“

Колата, мотора, лошото момче с кожено яке – можеш да имаш всичко това с италианеца, той обича да се придвижва с веспа или мини кола, не може да си представи живота без возилото си. Дори сам ще поиска да те повози, за да се докаже като най-добрия шофьор.

Веднъж влюбят ли се – край!

Това като цяло е малко спорно, тъй като съществуват два вида италианци – едните са ценители на женската красота и обичат да сменят партньорките си и другите, които наистина се влюбват, възможно е от пръв поглед. Те ще те преследват по улиците, ще ти звънят постоянно по телефона, ще искат да са сигурни, че са единствени за теб.

Мечтаят за традиционна романтична сватба

Сватба на италианското крайбрежие – Сицилия или Сардения, за тях е мечтано събитие. Ще се погрижат да я направят романтична, в италиански стил и запомняща се както за теб, така и за тях!

Добри готвачи са
Tъй като италианската кухня е световно известна с прекрасния и подчиняващ сетивата вкус, италианските момчета още от малки се учат да готвят. Майките или бабите считат за свое задължение да научат сина си/внука си да готви.

La familia italiana – семейни типове са
Италианците са изключително семеен тип мъже. На рождените си дни задължително се събират цялото семейство на тържествен обяд. На партито в бар вечерта пък задължително се канят всички близки и не-чак-толкова братовчеди, като бройката може да достигне 100+ души, само от семейството.

Умеят да създават атмосфера и се гордеят със страната си

Ако си почитателка на Италия и тя вече е в твоето сърце – тогава италианецът е точно момчето за теб! Ще споделяте обща страст по езика, музиката, той дори ще те научи на някой от традиционните италиански танци(като тарантелата, например). Можеш да получиш и частен концерт и да ти пее L'Italiano на ушенце.

И накрая, но не на последно място: Ако се влюбят в теб, ще те уважават

Те са гостоприемни, дружелюбни и способни да допускат човека наистина близо до себе си. Жената за тях е много по-висша от самите тях и те са готови да я глезят, толкова, колкото тя позволи. Така че ако се колебаеш – опитай късмета си с италианец и ти гарантираме, че ще е преживяване, което ще си струва! Най-малкото защото завинаги ще си запленена от езика, красотата и топлотата на прекрасна Италия!

Още по темата четете тук: "Красивата Тоскана" от Франсис Мей

Снимки: webl0g.net, vogue.it, facebook mariano di vaio, tiziano ferro, marco mengoni, pixshark.com, mdvstyle.com