Победителят в конкурса Евровизия Кончита Вурст започва да си проправя път в света на модата, след като засне фотосесия за дизайнера Карл Лагерфелд.

Творческият директор на Шанел озаглави сесията от портрети The New Normal ("Новото нормално"), която е публикувана в списание CR Fashion Book. Кончита се снима заедно с бременната моделка Ашли Гуд. Те са облечени в бельо и рокли на марките Прада, Живанши и Рик Оуенс.

Кончита, чието истинско име е Томас Нойвирт, не за първи път се сблъсква с висшата мода, а дори закри и модното ревю на дизайнера Жан-Пол Готие миналия месец.

"Създадох Кончита в продължение на дълго време … всъщност през целия си живот. Израснах в малко австрийско градче, много консервативно. Аз бях странното момче, което се облича като момиче", разказва Кончита.

"Да си транссексуален човек е много сериозна работа. Това си е живот в живота, не трябва да смесваш двете неща. Брадата е важна за мен поради много причини. Искам да покажа, че човек може да постигне всичко, че може да има красив живот с всякакъв външен вид. Защото начинът, по който изглеждаш не е най-важното нещо в живота", казва Кончита Вурст.

И не забравяй, Кончита: От септември ти водиш! #tivodish

БГНЕС