Творческият директор на Шанел Карл Лагерфелд осъди аферата на френския президент Франсоа Оланд, като го нарече "жесток и безсърдечен".

Германската модна икона осъди френския президент Франсоа Оланд като "зъл и безсърдечен" за тайната му любовна афера с актрисата Жюли Гайе.

"Когато става въпрос за насилие срещу жени, съм против начина, по който е третирана Валери Трирвильор. Не може да причиниш това на жената, с която си прекарал толкова много години. Смятам, че това е жестоко и безсърдечно", мисли Лагерфелд.

Смята се, че любовната авантюра на Оланд е причина за приемането на Валери Трирвильор в болница заради крайно изтощение след избухването на скандала миналия месец. Трирвильор не присъства и на модното шоу на Шанел в Париж във вторник.

Това не е първият път, когато Карл Лагерфелд говори срещу президента. "Оланд мрази богатите. Това е катастрофа. Той иска да ги накаже. Те си тръгват и разбира се никой не инвестира", каза дизайнерът за испанското списание "Мари Клер" през октомври миналата година.

80-годишният моден гуру понесе критики за изказването си по адрес на британската певица Адел. Той я определи като "дебела", а след това смекчи думите си до "леко закръглена".

Източник: БГНЕС